Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
U Koprivnici su potpisani vrijedni ugovori

Udrugama i samostalnim umjetnicima 1,4 milijuna kuna

Foto: Koprivnica
Početkom ove godine Grad je raspisao ukupno 11 javnih poziva kojima se sufinanciraju programi, projekti, manifestacije, festivali, tehnička oprema

Brojne udruge i pojedinci dobili su novac za svoje projekte koje su prijavili na javnom natječaju, a iznos koji će im biti isplaćen iz 
gradskog proračuna ukupno je vrijedan oko 1,4 milijuna kuna.

Najviše ocjene

Prošlog su tjedna tako predstavnicima udruga, civilnog društva u kulturi i slobodnim umjetnicima dodijeljeni ugovori za financiranje njihovih projekata koji su dobili najviše ocjene na natječaju. Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti 1,39 milijuna kuna, od čega je udrugama građana dodijeljeno 490.000 kuna, a organizacijama civilnog društva u kulturi i samostalnim umjetnicima 900.000 kuna. Ugovore je predstavnicima civilnog društva dodijelio Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

- Drago mi je što ćete ove godine moći provesti sve programe na koje ste nas navikli i koje smo zajedno ostvarivali. Ponosan sam što iz godine u godinu možemo povećavati sredstva za naše udruge, civilno društvo, braniteljske udruge i slobodne umjetnike jer to daje dodanu vrijednost kvaliteti života u našem gradu - poručio je tom prigodom čelni čovjek Koprivnice Mišel Jakšić.

Početkom ove godine Grad Koprivnica raspisao je ukupno 11 javnih poziva kojima se sufinanciraju programi, projekti, manifestacije, festivali, prijevoz i tehnička oprema/razglas udrugama građana, organizacijama civilnog društva u kulturi, samostalnim umjetnicima i pravnim osobama iz kreativnih i kulturnih industrija.

- Djelatnici u kulturi Koprivnice su nevjerojatno marljivi i uporni ljudi. Sve velike inicijative u gradu odrađuju male udruge i mala grupa ljudi. Rad u kulturi nije glamur koji vidimo na otvorenju izložbe, promocijama knjiga ili filmova, to je nešto što uključuje puno nepredvidivih okolnosti, nesigurnosti, rizika, uključuje osim redovnih aktivnosti i administrativni rad, logistiku, promociju, izvještavanje - naglasila je Karla Lulić, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Koprivnice.

Zahvala na podršci

Karla Lulić također je zahvalila građanima što posjećuju i podupiru njihov rad. Dodijeljena sredstva izuzetno su važna za rad udruga i pojedinaca.

- Hvala na podršci koju nam pružate jer mi koji smo u udrugama znamo koliko naš rad znači lokalnoj zajednici te našim članovima i korisnicima. Ova pandemija nas je možda malo ograničila u aktivnostima, ali pokazali smo zajedno da nas ništa ne može pokolebati i da smo tu uz naše članove i korisnike - kazala je Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška.

Još uvijek su otvoreni javni pozivi za sufinanciranje manifestacija, festivala, prijevoza i tehničke opreme/razglas i to do 15. prosinca ove godine, odnosno do  iskorištenja sredstava.