Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Počela nikada bogatija Koprivnička bajka

Žera, Gobac, Kondža, Vatra – hrpa koncerata u središtu grada

Osim glazbenog programa, u tjednu ću nastupati vrtići i osnovnoškolci, a gradske ustanove pripremile su radionice i izložbe
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Počela je Koprivnička bajka, tradicionalni adventski ugođaj s mnoštvom koncerata, velikim klizalištem, blagdanskim ugođajem u središtu grada. Ovogodišnja Bajka počela je prve adventske nedjelje, 3. prosinca, paljenjem adventske svijeće na Zrinskom trgu. S radom je počelo i gradsko klizalište koje će ostati otvoreno do 7. siječnja. U nedjelju, 10. prosinca u 18 sati u Domoljubu će biti plesni koncert Folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika, a u subotu, 16. prosinca nastupa Vatra, i to u acoustic izvedbi na pozornici na Zrinskom trgu. Drugi dan, u nedjelju, na istoj je pozornici koncert kvarteta Tuba XL.

U četvrtak, 21. prosinca u 19 sati je božićni koncert Puhačkog orkestra Grada Koprivnice u dvorani srednje škole. U subotu, 23. prosinca u 20 sati na Zrinskom trgu nastupa Zorica Kondža.

Na sam Božić, 25. prosinca u 20 sati na pozornicu u središtu grada penje se Žera i njegov popularni band Crvena jabuka. U petak, 29. prosinca u 20 sati na istome je mjestu koncert Davora Gopca i Psihomodo Popa. Drugi dan, u subotu, 30. prosinca, također u 20 sati nastupa Klapa Rišpet. Na Silvestrovo i sam doček Nove godine od 23 sata nastupa band Tragovi s kojim će posjetitelji odbrojavati sekunde do ponoći i potom ispijati šampanjac na trgu.

– Koprivnička bajka ima nikad bogatiji blagdanski program, vjerujem da će svatko pronaći glazbenu, kulturnu ili gastro ponudu i uživati na Zrinskom trgu i Trgu bana Josipa Jelačića. Nikad veće klizalište ponovo je na središnjem trgu, kao i novi ukrasi koji će blagdanske dane učiniti još ljepšim i ugodnijom, naročito za večernje šetnje i fotografiranje – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Osim glazbenog programa, u tjednu ću nastupati vrtići i osnovnoškolci, a gradske ustanove pripremile su radionice i izložbe. Partneri Gradu Koprivnici u organizaciji i provedbi velike manifestacije su Podravka, Carlsberg Croatia, Podravska banka, Komunalac, Hartmann i Pevex. Ispred Muzeja grada pak od 6. do 30 prosinca vikendom se održava jedinstveni Srednjovjekovni božićni sajam: advent kakav nikad niste doživjeli. 

Podjela božićnica počinje u ponedjeljak prema abecednom redu Počinje isplata Umirovljenicima ove godine 50 eura božićnice Gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić. Čelni čovjek Koprivnice naglašava kako su financije Grada stabilne te da iduće godine neće doći do povećanja poreza na dohodak Najveća stopa zaposlenosti u gradu Jakšić: Povećanje plaća u Podravki donijet će nam milijun eura više Svoje zanate na Srednjovjekovnom sajmu predstavit će kovači, lončari, košaraši, stolari, brusači, rakijaši, pekari, mesari, slikari i drugi Stotinjak izlagača u Koprivnici Na Srednjovjekovnom adventu i sudionici iz Venezuele