Izbornik
Naslovnica Županije
Asfaltirano 2250 metara ceste u Tišini Erdedskoj

Ovu cestu će koristiti lokalno stanovništvo i brojni OPG-ovci

Dionica je osobito važna za stanovnike Tišine Erdedske i Setuša, zbog dnevnih migracija prema Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Župan Ivan Celjak sa suradnicima je obišao cestu u Tišini Erdedskoj, naselju na području općine Martinska Ves, na kojoj su završeni radovi sanacije i modernizacije neasfaltiranog dijela ove nerazvrstane ceste. Sanacija i modernizacija ceste financirane su sredstvima Ministarstva poljoprivrede, na temelju Sporazuma o financiranju sanacije nerazvrstanih cesta na području grada Siska, grada Petrinje i općine Martinska Ves.

– Izgradili smo novu cestu na području općine Martinska Ves u Tišini Erdedskoj, u suradnji s Općinom i Ministarstvom poljoprivrede. Ovo je izvrstan primjer vertikalne suradnje Županije, Općine i Ministarstva. Dionica je dugačka 2250 m, a cijena radova je 230.000 €. Dionica je osobito važna za stanovnike Tišine Erdedske i Setuša, zbog dnevnih migracija prema Sisku, međutim ona ima posebnu važnost za obiteljska poljoprivredna gospodarstva, za poljoprivrednike, kojima je bavljenje poljoprivredom osnovni izvor prihoda. Ovu cestu će koristiti kako lokalno stanovništvo tako i brojni OPG-ovci. Valja naglasiti da se na ovoj dionici nalazi i tvornica stočne hrane, što znači da ova cesta itekako osigurava daljnji razvoj ovog područja – rekao je u ovoj prigodi župan Ivan Celjak.

– Asfaltiranjem ove ceste ostvarili smo preduvjete da nitko više ne ide cestom po nasipu, nego da ide nizinskom cestom prema Sisku, a ubuduće, nadamo se, za godinu, dvije i prema Ivaniću – dodao je načelnik Martinske Vesi Stjepan Ivoš.

Ugovor za projekt spojne ceste potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i direktor China Road and Bridge Corporationa za srednju i istočnu Europu Yang Dong Bolje funkcioniranje i sigurniji promet Boban: Ovim činom počinje izgradnja novog ulaza u Split Među njih 505 sedmero je iz Virovitičko-podravske županije Svjetski dan učitelja Nagrađeno sedam učitelja iz županije HRABROST I POŽRTVOVNOST Članovi Javne vatrogasne postrojbe i DVD-ova stup su samoborske civilne zaštite Dodijeljena priznanja zaslužnim vatrogascima Sanirali štetu od nevremena i obranili grad od poplave