Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
VELIKA OBLJETNICA

Dobroslavić: "Ponosni smo na naše vatrogasce!"

Župan Dobroslavić pohvalio je rad svih vatrogasnih društava koja su dio Zajednice te zahvalio vatrogascima na njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Obilježena 30. obljetnica osnivanja Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo nazočili su svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnivanja Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije koje je održano u Vatrogasnom domu DVD-a Putniković.

Tom prilikom župan Dobroslavić pohvalio je rad svih vatrogasnih društava koja su dio zajednice te zahvalio vatrogascima na njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti.

– Na naše vatrogasce zaista možemo biti ponosni. Osim gašenja požara, profesionalno i spremno djeluju i u drugim oblicima ugroza – potresima, poplavama, onečišćenjima mora i brojnim drugima. Moram istaknuti i da nabavljamo vrijednu opremu za naše vatrogasne snage, kako samostalno tako i sredstvima europskih fondova – istaknuo je, među ostalim, župan Nikola Dobroslavić.

U ovoj svečanoj prigodi okupljenima su se obratili i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić, Joško Grančić, zapovjednik DVD-a Blato u ime dobrovoljnih vatrogasnih društava, Stjepko Krilanović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci u ime javnih vatrogasnih postrojbi, te Joško Grančić, izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja svim društvima sastavnicama Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, kao i županu Dobroslaviću i zamjeniku župana i načelniku županijskog Stožera civilne zajednice Jošku Cebalu.

Inače, Zajednica je nadležno tijelo za vatrogastvo na području Dubrovačko-neretvanske županije, koje u okviru svog djelokruga i nadležnosti propisanih zakonom odgovara dubrovačko-neretvanskom županu.

U sklopu Vatrogasne zajednice Dubovačko-neretvanske županije djeluje 45 dobrovoljnih vatrogasnih društava, šest javnih vatrogasnih postrojbi i tri profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu, a Zajednica je udružena u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu. 

na 25. obljetnicu Biskup blagoslovio spomen-obilježje blaženici JEDAN DIO opreme je obnovljen, a dijelom je riječ o opremi koju ambulanta prije nije ni imala, istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnika Branko Bazdan dubrovačko-neretvanska županja Ambulanti Slano uručena vrijedna oprema za dvije ordinacije SREDSTVA Europske unije golema su financijska poluga za investicije u energetsku učinkovitost zgrada "Obovljene zgrade više štede i više vrijede" Dubrovačkoj bolnici najviše novca za energetsku obnovu