Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Liturgijsko slavlje u katedrali sv. Bonaventure

Marušić čestitao novom banjolučkom biskupu i zaželio nastavak suradnje

Biskup Banja Luka
1/2
Foto: Brodsko-posavska županija

Brodsko-posavski župan dr. sc. Danijel Marušić sudjelovao je uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministre, župane i biskupe na svetom euharistijskom slavlju u katedrali svetog Bonaventure u Banjoj Luci, koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, a u sklopu kojeg je zaređen novi banjolučki biskup don Željko Majić. Tom prilikom dr. Franjo Komarica proslavio je 35. obljetnicu pastoralnog rada kao biskup Banjolučke biskupije.

Župan je zahvalio biskupu Komarici na doprinosu u očuvanju hrvatskog identiteta i tradicije Hrvata u bosanskoj Posavini, a monsinjora Majića podsjetio na dobru suradnju Brodsko-posavske županije i Banjolučke biskupije, posebice u projektima kao što je Centar za pomirenje, mir, međureligijsku i međuetničku suradnju "Marija Zvijezda".

– Bila mi je izuzetna čast nazočiti ovako velikom i važnom događaju. Biskupu u miru dr. Franji Komarici, koji je tu dužnost obnašao u vrijeme najtežih vremena ratnog razdoblja, zahvalio sam na dosadašnjem predanom vršenju biskupske službe i neizmjernom doprinosu u očuvanju hrvatskog identiteta, vjere i tradicije Hrvata bosanske Posavine, ali i Hrvatske u cjelini – poručio je Marušić.

Novom biskupu mons. Željku Majiću Marušić je čestitao na imenovanju i poželio sreću u daljnjem pastoralnom radu i službi. Župan je izrazio nadu da će se nastaviti i produbiti dobra suradnja županije i biskupije.

Željka Majića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije, zaredio je nadbiskup Vukšić na temelju naloga pape Franje u kojemu piše kako se Majić "odlikuje vještinom upravljanja poslovima te se čini prikladnim upravljati zajednicom". Sveti je otac pozvao vjernike da očituju svoju poslušnost, sklad i suradnju. 

storyeditor/2024-03-08/Skupstina_1.jpg Školstvo i obrazovanje prevladavali na aktualnom satu Preseljenje učenika i izmjena mreže škola zahtijevaju proceduru storyeditor/2024-03-01/PXL_250322_92681037.jpg Javna priznanje i kovanice od zlata Županija izabrala laureate, među nagrađenima i četvero sportaša storyeditor/2024-03-01/turisti_1.JPG Turistička zajednica Brodsko-posavske županije "Kad vide naš štand, mnogi pomisle da je riječ o Sloveniji, ali to je pokretač razgovora"