Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OBŽ obilježio Svjetski dan zdravlja

Pod geslom ‘Naš planet, naše zdravlje’ građanima mjerili krvni tlak, šećer u krvi, snimali EKG...

Foto: Osječko-baranjska županija
Cilj je podići svijest o utjecaju zdravog okoliša na dobrobit i zdravlje ljudi

Nizom prigodnih događanja i akcija Osječko-baranjska županija, zajedno sa zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač te udrugama, u četvrtak obilježila je Svjetski dan zdravlja, čiji je ovogodišnji slogan “Naš planet, naše zdravlje”, a cilj je povećati svijest o utjecaju zdravog okoliša na dobrobit i zdravlje ljudi.

Tako su u Zavodu za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije u Osijeku djelatnici građanima snimali EKG, mjerili krvni tlak te saturaciju kisika i šećera u krvi.

Patronažne sestre Doma zdravlja Osječko-baranjske županije mjerile su građanima krvni tlak i šećer u krvi te im davale savjete o prevenciji i liječenju bolesti, a djelatnici Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Osijek omogućili su im ispitivanje sluha. Udruga Dječji kreativni centar Dokkica organizirala je promociju edukativnog videa “Pravilna prehrana i zdrave životne navike”.

Ljekarne srce - Ljekarne Osječko-baranjske županije organizirale su mjerenje krvnog tlaka i kardiovaskularnog rizika te savjetovanja o dodacima prehrani u svrhu sprečavanja kroničnih nezaraznih bolesti.

NIZ PROJEKATA Za razvoj OBŽ-a važni mali poduzetnici i kapitalni projekti BENETTON U OSIJEKU Proširuju proizvodnju i otvaraju nova radna mjesta Financijska potpora udrugama iz područja zdravstva, socijalne skrbi i Domovinskog rata Marušić: Udruge su kod nas jako aktivne i treba ih poticati