Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Vrijednost 1,6 milijuna €

Potpisan ugovor o gradnji obilaznice naselja Mravinca

Na potpisivanju je bio župan Nikola Dobroslavić, zamjenik Joško Cebalo i načelnik Dubrovačkog primorja Nikola Knežić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile potpisali su ugovor o izvođenju radova na obilaznici naselja Mravinca vrijedan 1,6 milijuna €.

– Riječ je o obilaznici naselja Mravinca, kompletno novoj trasi dužine 1500 metara. Radove financira ŽUC, a prethodno smo uložili i 250.000 eura za otkup zemljišta. Postojeća cesta kroz Mravinca je neadekvatna. Prolazi kroz središte i ima samo jedan kolnički trak. Nova cesta će ići ispod naselja u prvoj fazi do lokaliteta Miholj krst, a u drugoj do Čepikuća. Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci – rekao je Kaštelan. Na potpisivanju je bio župan Nikola Dobroslavić, zamjenik Joško Cebalo i načelnik Dubrovačkog primorja Nikola Knežić. 

 

POMOĆNICI U NASTAVI neophodni su kako bi se osigurala što kvalitetnija nastava za učenike s teškoćama u razvoju Asistentima je od 1. siječnja povećana i plaća Edukaciju u Petrinji završilo 30 novih pomoćnika u nastavi U prvom mjesecu ove godine pristiglo je već 26 zahtjeva. Pogodnost za roditelje koji su se doselili u Samobor jest to što, kako bi ostvarili naknadu, više ne moraju biti prijavljeni pet godina, već tri Naknade u Samoboru dostupne većem broju roditelja Lani stiglo 297 zahtjeva, a ove godine za novorođenčad ide 200.000 eura U DVA NOVA dječja vrtića bit će osiguran smještaj za 330 mališana predškolske dobi Potpisan ugovor o gradnji u Herešinu Jedan novi dječji vrtić već u listopadu, drugi na proljeće