Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Izgradnja terminala

Premještanjem iz Vela Luke povećati linijski promet

Vela Luka
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo bili su na završnoj konferenciji projekta izgradnje pomorsko-putničkog terminala Vela Luka. Cilj je, premještanjem luke iz centra Vela Luke u novi terminal povećati kapacitet u obalnom linijskom prometu, što će lokalnom stanovništvu omogućiti bolju dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i drugih usluga tijekom cijele godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14,763.145,21 eura.

Na samoj konferenciji župan je istaknuo važnost projekta te naglasio kako Županija, uz potporu Vlade ulaže velika sredstva u lučku infrastrukturu. Dodao je kako su u tijeku su još dva velika lučka projekta blizu Vele Luke, luka Polačište i luka Ubli na Lastovu.

Projekti koji će biti u fokusu su, naravno, završetak luke Ubli, luka Polačište, riva u Cavtatu, nova luka Perna, Prigradica, više komunalnih luka kao i ribarske luke dubrovačko-neretvanska županija Usvojen proračun za 2024. godinu od 136,7 milijuna eura Župan Dobroslavić pohvalio je rad svih vatrogasnih društava koja su dio Zajednice te zahvalio vatrogascima na njihovoj hrabrosti i požrtvovnosti VELIKA OBLJETNICA Dobroslavić: "Ponosni smo na naše vatrogasce!" na 25. obljetnicu Biskup blagoslovio spomen-obilježje blaženici