Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nastavak trendova

Rekordna turistička 2023. u Zagrebačkoj županiji

OSTVARENO je oko 85 posto individualnih dolazaka
Foto: Zagrebačka županija

Nastavlja se trend pozitivnih turističkih pokazatelja u Zagrebačkoj županiji. Prema najnovijim podacima sustava e-Visitor, u Zagrebačkoj županiji je u 2023. godini ostvareno oko 18 posto više dolazaka i oko 15 posto više noćenja turista u odnosu na 2022. godinu. U odnosu na turistički rekordnu 2019. godinu ostvareno je oko 7 posto više dolazaka i oko 18 posto više noćenja.

Gledano prema destinacijama najviše je gostiju boravilo u Velikoj Gorici, Jastrebarskom, Svetoj Nedelji, Samoboru i Ivanić Gradu. Najbrojniji gosti, pored domaćih, bili su gosti s tržišta Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine, Poljske, SAD-a, Austrije, Bugarske, Kine, Francuske, Srbije i Slovenije.

Prema organizaciji dolaska, ostvareno je oko 85 posto individualnih dolazaka gostiju. Rezultat je ovo predanog rada Turističke zajednice Zagrebačke županije koja je ovih dana, kao partner projekta KNOWING, predstavila inicijative za poticanje održivih turističkih praksi s naglaskom na zaštitu okoliša, društvene i ekonomske čimbenike. Projekt KNOWING pruža podršku kroz radionice, edukaciju i transfer znanja.

NA OPG-u Burek brinu se o 500 grla, a od toga je 200 muznih krava Najuzorniji proizvođači mlijeka 2023. u Hrvatskoj Nagrada za mliječnu farmu pripala je OPG-u Emine Burek U PROTEKLIH pet godina Zagrebačka je županija uz pomoć europskih sredstava energetski obnovila četiri zgrade osnovnih i srednjih škola te tri doma zdravlja VELIKO ULAGANJE Zagrebačka županija pokreće novi ciklus energetskih obnova PREMA INDEKSU razvijenosti Jedinice lokalne samouprave razvrstavaju se u osam skupina, pri čemu se u VIII. skupini nalaze iznadprosječno rangirane jedinice lokalne samouprave. zagrebačka županija Zagrebačka županija u top pet najrazvijenijih županija u Hrvatskoj