Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
ugovori s 31 udrugom

Za projekte udruga izdvojeno više 35.000 eura

Foto: Kristijan Toplak
Predstavnici 31 udruge i kulturne ustanove s područja Virovitičko-podravske županije potpisali su ugovore o dodjeli financijskih sredstava za svoje programe i projekte

Za javne potrebe u kulturi Virovitičko-podravska županija ove je godine izdvojila nešto više od 35.000 eura. Predstavnici 31 udruge i kulturne ustanove s područja županije potpisali su ugovore o dodjeli financijskih sredstava za svoje programe i projekte.

– Ovo je prvi natječaj koji smo raspisali, a pred nama su još tri – za udruge općenito, za braniteljske udruge te za dobrovoljna vatrogasna društva. Ukupno za sve udruge Županija izdvaja oko 100.000 eura godišnje. Jedna smo od županija s najviše udruga, gledano po glavi stanovnika. Imamo 648 udruga, dakle 108 stanovnika ide na jednu udrugu, što je zaista ponos naše županije – rekao je župan Andrović.

Županija će, tako, financirati Glazbeni festival pjesme Podravine i Podravlja.

– Potpora koju smo dobili ne samo da je jedan od temelja za postojanje udruge već je najbitniji temelj za održavanje festivala. Bez nje i bez potpore Općine Pitomača bilo bi upitno njegovo održavanje. Riječ je o velikom projektu s produkcijom 24 nove pjesme, što iziskuje izuzetna sredstva i upravo zato smo zahvalni Županiji i županu – rekao je Rajko Stilinović, direktor udruge Glazbeni festival pjesme Podravine i Podravlja. 

Virovitičko-podravska županija Više od 33.000 posjetitelja na rekordnom 26. Viroexpu Šime Erlić posjetio VPŽ "VPŽ je uistinu pokazao kako na dobar način iskoristiti EU novac" Virovitičko-podravska županija Više od 500 izlagača okupilo se na Viroexpu 2023.