Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Unatoč svim teškoćama

Županijski Zavod za hitnu medicinu radi besprijekorno

Foto: Zagrebačka županija
Hitnjaci su smjene popunili i odradili s propisanim brojem zaposlenika, unatoč brojnim teškoćama s kojima se Zavod sustavno bori već nekoliko godina

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije prošle su godine odradili 27.151 intervenciju na terenu, 20.366 pregleda u prostorijama za reanimaciju te 80.439 sanitetskih prijevoza. Hitnjaci su smjene popunili i odradili s propisanim brojem zaposlenika, unatoč brojnim teškoćama s kojima se Zavod sustavno bori već nekoliko godina.

Podaci su to iz prezentacije "Organizacija rada i poslovanja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije" koju je ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik održao članovima Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije na njihovoj 3. sjednici, pohvalivši pritom požrtvovnost zaposlenika Zavoda. Gajnik je istaknuo nužnost izmjene Mreže hitne medicine prema kojoj bi Zagrebačkoj županiji bio priznat veći broj timova.

Posebno se osvrnuo na teškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa – velik broj prekovremenih sati i sati bolovanja zaposlenika Zavoda te povećanu potrošnju zaštitne opreme. Upozorio je i na stanje voznog parka koji svakodnevno prelazi veliku kilometražu budući da u Zagrebačkoj županiji ne postoji opća bolnica, a dodatni je problem znatno povećanje cijene goriva.

Na sjednici je doneseno izvješće o radu županijskog Savjeta za zdravlje za prošlu godinu. Članovi Savjeta za zdravlje podržali su prijedloge da u idućem razdoblju aktivnije podrže javnozdravstvene akcije na području Zagrebačke županije, kao i da vlastitim stručnim predavanjima obilježe neke od važnih zdravlju i medicini posvećenih dana tijekom godine.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Ruža Zagrebačke županije za najbolje u turizmu Akcija dobrovoljnog darivanja krvi U prostorijama Zagrebačke županije prikupljeno 60 doza krvi EU FONDOVI Zagrebačka županija sanirat će 35 klizišta, 32 mosta i propusta te 60 kilometara cesta