Izbornik
Naslovnica Gradovi
U karlovačkim restoranima nudit će se različita slana i slatka jela na bazi piva

36. Dani piva – dvije pozornice za glazbu, a tu je i pivo, hrana...

Osim u glazbi, gosti će moći uživati i u bogatoj ponudi piva i pivskih jela na lokaciji festivala, ali i u brojnim karlovačkim restoranima koji će nuditi različita slana i slatka jela na bazi piva
1/3
Foto: Grad Karlovac
Riječ je o u Hrvatskoj najdugovječnijem festivalu piva, u sklopu kojeg će se od 25. do 29. kolovoza održati 17 koncerata i DJ setova. Nastupit će Parni valjak, Opća opasnost, Nina Badrić...

Ljubitelji piva ovog vikenda, od petka 25. do 29. kolovoza svakako moraju doći u Karlovac na 36. Dane piva i uživati u bogatom i raznolikom glazbenom programu, raznim vrstama vrhunskih piva i raznovrsnoj hrani – sadržajima po kojima je ovaj najdugovječniji festival piva u Hrvatskoj i regiji već odavno poznat. Svakoga dana posjetitelji će moći uživati u nekoliko koncerata, s obzirom na to da će ih biti održano čak 17 na dvije pozornice uz nekoliko DJ setova; nastupit će Parni valjak, dalmatinski reper Grše, Psihomodo Pop, Opća opasnost, zatim Dalmatino, Nina Badrić, ali i Detour, Miach, Mirna, Belfast Food, Kojoti, Djeca. Sve detalje programa mogu se pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

Pivska jela
Osim u glazbi, gosti će moći uživati i u bogatoj ponudi piva i pivskih jela na lokaciji festivala, ali i u brojnim karlovačkim restoranima koji će nuditi različita slana i slatka jela na bazi piva. Uz neizostavno Karlovačko u ponudi će biti i druga piva iz portfelja kompanije Heineken te craft piva pivovara Medvedgrad i Podrum. Na Glazbenom paviljonu bit će postavljen pivski foto kutak, a moći će se kupiti i neki od originalnih suvenira Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac i Karlovačko suvenir shopa, dok će kupnjom suvenira Udruge Jak kao Jakov posjetitelji pomoći njen humanitarni rad.

Na samo stotinjak metara od glavne pozornice smjestit će se Gastro kutak s restoranom pod šatorom s 300 sjedećih mjesta i bogatom ponudom pivskih specijaliteta te Svijet piva gdje će posjetitelji uz Karlovačko moći kušati još 14 pivskih brendova među kojima su Lagunitas IPA, Sol, Krušovice Imperial i drugi svjetski poznati pivski brendovi. Na pozornici u Gastro kutku program će počinjati od 17 sati, a u pet dana nastupit će niz bendova. U Gastro kutku održat će se i Pivske radionice by Karlovačko o povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima, kao i radionice o pripremi hrane s pivom pod vodstvom gastro influencera Saše Vukića, poznatog po Sašinoj kuhinji.

Kako je pivo istinski turistički proizvod Karlovca, do kraja mjeseca traje i promotivna aktivnost "Na pivo u Karlovac", koju provodi karlovačka turistička zajednica uz potporu HTZ-a, u sklopu koje se gosti mogu uključiti u niz tematskih programa. Tako se na Promenadi mogu upustiti u interaktivnu Pivsku potragu, na Dubovcu priključiti pivskoj turističkoj turi "Frtalj cenera", u Nikola Tesla Experience Centeru sudjelovati na slikarskoj radionici na temu piva i Karlovca, a u Paviljonu Katzler razgledati tematsku izložbu i stvoriti vlastite uspomene u foto pivskom kutku i nekoliko foto točaka. Osim u koncertima, nizu radionica, odličnoj hrani, raznim vrstama piva, posjetitelji dan u Karlovcu mogu provesti i u obilasku drugih sadržaja, poput kupanja na Korani, na popularnom Foginovom kupalištu, i obilaska obližnjeg Slatkovodnog akvarija Aquatika ili pak mogu uživati u plovidbi Kupom na tradicionalnoj Žitnoj lađi.

Zanimljiv je i Muzej Domovinskog rata u Turnju smješten u prostoru bivše vojarne, a put neka vas nanese i u Stari grad Dubovac s restoranom s Michelinovom preporukom. Svakako vrijedi posjetiti i u hrvatskoj jedinstven Nikola Tesla Experience Center.

Prijevoz iz Zagreba
Dani piva Karlovac društveno je odgovorna manifestacija pa će i ove godine biti podijeljene i narukvice "Ja sam 18+" punoljetnim posjetiteljima. Pivo će se tijekom pet festivalskih dana točiti u čaše koje se mogu reciklirati, a posjetitelji će 10 prikupljenih čaša moći zamijeniti za besplatno Karlovačko. Uz to, Karlovačko pivo pobrinulo se i ove godine za prijevoz vlakom iz Zagreba i okolnih gradova do Karlovca u dane vikenda, pa će od 25. do 27. kolovoza sa zagrebačkog Glavnog kolodvora voziti vlak do stanice Karlovac Centar, s polaskom u 17.35 sati, a putem će prikupljati putnike i na stanicama Remetinec, Hrvatski Leskovac i Jastrebarsko. Povratak u Zagreb bit će u 00.06 na stanici Karlovac Centar, a cijena povratne karte je simboličnih 1,5 eura. Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. 

Uz energetske obnove javnih zgrada u planu su i tribine za građane na temu obnovljivih izvora energije, osobito solarne energije Građani će se poticati da aktivnije sudjeluju u prelasku na obnovljivu energiju Postavljaju se tri nove solarne elektrane na javne zgrade Uručena su priznanja najzaslužnijim stanovnicima koji su svojim radom i zalaganjem u zajednici doprinijeli razvoju općine Korak do realizacije najvećeg infrastrukturnog projekta Vetma: Godina iza nas je godina rekordnog proračuna! mali grad velikog srca NAŠICE Na manifestaciji Mali grad velikog srca publiku zabavljao Boris Novković