Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Osijek

'50. obljetnicu Dječjeg vrtića Osijek dočekat ćemo s 5 novih vrtića'

Novi vrtići u Osijeku
Foto: Grad Osijek
Vrtić u Kutinskoj ulici bit će gotov do konca godine. Vrijednost investicije je oko 1,9 milijuna eura, od čega je bespovratnih 1,3 milijuna eura iz NPOO-a, kaže gradonačelnik Radić

U proteklih 30 godina u Osijeku su sagrađena dva vrtića, mi ćemo u našem mandatu izgraditi čak pet, poručio je proteklog tjedna gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska radova na izgradnji vrtića u Kutinskoj ulici.

– Grad Osijek je na Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO) prijavio pet vrtića ukupne vrijednosti 6,5 milijuna eura, od čega je iz NPOO čak 4,2 milijuna eura, a svih pet nam je prošlo – podsjetio je.

– Zahvaljujem izvođaču radova jer radovi teku planiranom dinamikom. Vrtić će biti gotov u rokovima, do kraja ove godine. Vrijednost investicije je oko 1,9 milijuna eura, od čega je bespovratnih 1,3 milijuna eura iz NPOO-a. Ovo nije jedini vrtić koji se gradi u Gradskoj četvrti Novi grad, dograđujemo i vrtić Sjenčica. I vrtići u Tenji, Cvjetnom i Gornjem gradu napreduju planiranom dinamikom, a tri će biti završena do rujna ove godine – dodao je gradonačelnik.

Podsjetio je kako je Grad reorganizacijom postojećih vrtićkih prostora uspio ispuniti zakonsku normu upisavši u vrtić svu djecu koja su navršila četiri godine te djecu s oba zaposlena roditelja.

Najveći broj djece

– Upisali smo najveći broj djece u dječje vrtiće Osijeka, a govorimo o 1004 djeteta. Također smo zaposlili i 80 odgojiteljica na neodređeno vrijeme te u odnosu na 2021. godinu, kada sam preuzeo odgovornost za vođenje grada Osijeka i kada je Grad Osijek izdvajao pet milijuna eura, sada izdvajamo 9,5 milijuna eura – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Napomenuo je i da je na projekt energetske obnove prijavljen vrtić na Mačkamami, investicija je to od 2,5 milijuna eura, za što je Gradu iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobreno 905.000 eura.

Uređena igrališta

– Nedavno smo rekonstruirali i dvorište Dječjeg vrtića Maslačak u vrijednosti 75.000 eura, gdje smo 30.000 eura dobili od Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Pri obnovi dvorišta postavili smo čak 19 novih igrala. Na isti takav natječaj u veljači smo prijavili i dvorište dječjeg vrtića Krijesnica te se nadamo da ćemo uskoro također moći predstaviti dobre vijesti – izvijestio je gradonačelnik Radić.

– Napravili smo dva velika tematska igrališta za naše najmlađe na Sjenjaku i u Donjem gradu, koji su iznimno dobro posjećeni. Nedavno smo dobili i presudu Visokog trgovačkog suda vezano uz vraćanje Gradu prostora u središtu grada gdje je bila jedna srednja škola, a gdje ćemo također prenamijeniti prostor za naše jaslice i dječje vrtiće. Drago mi je da ćemo ovogodišnju 50. obljetnicu Dječjeg vrtića Osijek dočekati s pet novih vrtića – zaključio je gradonačelnik.

Proljetni sajam Gradonačelnik Radić na otvorenju Proljetnog sajma: Nikad bolji gospodarski pokazatelji i rast zaposlenosti storyeditor/2024-03-21/WhatsApp-Image-2024-03-21-at-13_57_03-3.jpeg Osijek među prvima u Hrvatskoj Uz aplikaciju briga o stablima na još višoj razini storyeditor/2024-03-22/PXL_180324_111882231.jpg Investicija vrijedna 2,8 milijuna eura Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj