Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad 88 pregleda
Novi sadržaji

Arteški bunar na Zelenjaku i pješačka staza na lijevoj obali rijeke Lonje

pjašečačka staza u Ivaniću
Foto: Ivanić-Grad
Bunar će se koristiti za navodnjavanje nogometnog terena, novog botaničkog vrta te ostalih zelenih površina u sklopu sportskog parka

U petak su počela prva probna bušenja za novi arteški bunar u sklopu Sportskog parka Zelenjak. Arteški bunar je mjesto gdje podzemna voda, koja se nalazi pod tlakom, sama izbija na površinu te se nalazi u vodonosnom sloju između dvaju ili više nepropusnih slojeva, priopćili su iz Ivanić-Grada.

Vodonosni sloj je pronađen na dubini između 57 i 62 metara, dok će probno bušenje nastaviti do dubine od 120 metara kako bi se pronašao i dodatni sloj koji bi osiguravao dodatne vodne kapacitete.

Bunar će se koristiti za navodnjavanje nogometnog terena, novog botaničkog vrta te ostalih zelenih površina u sklopu sportskog parka čime će se ostvariti značajne uštede na troškovima održavanja parka.

Također su u sklopu radova proširenja SB Naftalan, uređenja sportskog parka Zelenjak i rekonstrukcije pješačkog mosta, počeli radovi na uređenju stare, godinama zarasle pješačke staze na lijevoj obali rijeke Lonje.

U sklopu uređenja, u planu je i postavljanje novih klupa te nove solarne rasvjete, kažu iz gradske uprave.