Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Sisak

Auto promet prvi u RH dobio oznaku HGK "Hrvatska kvaliteta"

Auto promet Sisak
1/2
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Nakon više od deset godina lanjsku poslovnu godinu Auto promet je završio pozitivno, a ove godine im stižu i 22 nova autobusa koja će biti plaćena nepovratnim sredstvima iz europskih fondova

Auto promet Sisak, sisački gradski prijevoznik, prva je tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila znak „Hrvatska kvaliteta“ za uslugu prijevoza putnika u cestovnom prijevozu.

Čipiranje kanti za smeće pilot-projekt u sisku Počinje se s čipiranjem posuda za smeće

- Svi prevozimo putnike i to je naš osnovni posao, no mi dajemo neki nadstandard što nam je osiguralo ovu oznaku. Dnevno prevezemo 1500 učenika, i upravo najmlađima posvećujemo pažnju. Izdali smo do sada tri slikovnice, podijelili ih oko 10.000 primjeraka, autobuse prigodno ukrasili pred Božić i 2000 mališana provozali uz djeda mraza i kazališne predstave. I sve to besplatno, uz potporu Grada – pojasnio je direktor Auto prometa Darko Majić temeljem čega su zaslužili pravo na korištenje oznake „Hrvatska kvaliteta“.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

auto promet sisak Djeca oduševljena - u autobusu im društvo pravi Djed Božićnjak

Nakon više od deset godina lanjsku poslovnu godinu Auto promet je završio pozitivno, a ove godine im stižu i 22 nova autobusa koja će biti plaćena nepovratnim sredstvima iz europskih fondova. Uz 15 novih, nabavljenih krajem 2016. iz EBRD-ova kredita, ova će tvrtka imati najmlađi vozni park od svih autobusnih prijevozničkih tvrtki u Hrvatskoj.

Oznaku „Hrvatska kvaliteta“ dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora, gdje su istaknuli zadovoljstvo što je Auto promet Sisak prva tvrtka u Sisku kojoj je dodijeljeno pravo korištenja tog znaka, kao i prva tvrtka u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je dobila znak za uslugu.

s ciljem promicanja regionalne i lokalne mobilnosti Uz veliku pomoć EU fondova, Sisak dobio 20 novih autobusa

- O tome, temeljem strogih kriterija, odlučuje stručna komisija u kojoj su i sveučilišni profesori. Oni su smatrali da je modernizacija voznog parka, s tim povezano smanjenje zagađenje zraka, pozitivne reakcije putnika i ta nadogradnja usluga prema najmlađima, kojeg mislim da nema nijedna slična tvrtka u Hrvatskoj, ona prava izvorna hrvatska kvaliteta kojoj trebamo težiti – rekao je čelnik HGK Sisak Boris Mesarić. 

Dodao je kako je do sada, od ukupno 208 dodijeljenih oznaka „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ u Sisačko-moslavačku županiju stiglo njih šest, po tri za svaku kategoriju. „Izvorno hrvatsko“ nosi zimska Gavrilovićeva salama, sisačka kobasica Mesnica Cvanciger te škrlet Vinarije Miklaužić dok su dvije oznake za hrvatsku kvalitetu u vlasništvu Gavrilovića. Ova Auto prometova je treća u županiji. 

Gradski muzej Sisak/Ilustracija povijest grada Muzej prvi put objavio nepoznate podatke o Siščanima u 1. svjetskom ratu