Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
OTVOREN NOVI OBJEKT

Baby boom u Koprivnici: ove jeseni upisano više prvašića i vrtićaraca

1/8
Foto: Robert Mihaljević
U gradske dječje vrtiće upisan je 191 novi mališan, a u prve razrede osnovnih škola 301 učenik

U gradske dječje vrtiće u Koprivnici ove je godine upisan ukupno 191 novi mališan, što je oko 20 djece više nego prošle godine, otkrila je u utorak ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek.

Zahvaljujući volonterima i donatorima Police socijalne samoposluge u Koprivnici nikad nisu prazne

Zasad je 11 djece jasličke dobi ostalo neupisano, ali u Gradu se nadaju kako će na koncu svi dobiti mjesto u nekom od vrtića na području Koprivnice. Koprivnica ove godine ima i 301 prvašića, što je za jedan više nego prošle školske godine. Grad je, tako, među rijetkim sredinama u Hrvatskoj u kojima broj djece upisane u škole i vrtiće raste.

Optimistične brojke predočene su danas na svečanom otvorenju potpuno obnovljenog Dječjeg vrtića Loptica u središtu grada. Gradonačelnik Mišel Jakšić na otvorenju je naglasio kako je objekt obnovljen u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom (REA) Sjever i uz pomoć europskog novca.

Projekti pri kraju, čeka se lokacijska dozvola Grade se dva podvožnjaka ispod Podravske magistrale i pruge

Vrijednost obavljenih radova iznosila je oko 2,8 milijuna kuna. Grad je u projektu sudjelovao s 46 posto vlastitih sredstava, a 54 posto novca osigurano je iz europskog projekta Prominent MED.