Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Zahvaljujući volonterima i donatorima

Police socijalne samoposluge u Koprivnici nikad nisu prazne

Foto: Robert Mihaljević
Provedba projekta počela je još početkom rujna 2017. godine potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajala je 24 mjeseca, do početka rujna ove godine

Koprivnički Crveni križ s partnerima – županijskom Udrugom volontera Rad na dar, Gradom Koprivnicom i koprivničkim osnovnim školama – uspješno je proveo projekt Volimo volontiranje.

Projekti pri kraju, čeka se lokacijska dozvola Grade se dva podvožnjaka ispod Podravske magistrale i pruge

Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja Podrška organizatorima volontiranja za unapređenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa, a odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 1,17 milijuna kuna. Provedba projekta počela je još početkom rujna 2017. godine potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajala je 24 mjeseca, do početka rujna ove godine.

Ravnateljica gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev iznimno je ponosna na suradnike i partnere.

– Naši volonteri i dalje će biti aktivni i prikupljati hranu u trgovačkim centrima te ćemo nastaviti pomagati obiteljima u socijalnoj potrebi donacijama iz Socijalne samoposluge koja u pet godina rada nije nijednom ostala prazna zahvaljujući našim plemenitim sugrađanima – istaknula je Adela Sočev zahvalivši svim sudionicama ove velike volonterske akcije.

Radovi vrijedni oko 7,5 milijuna kuna Popularno naselje na brijegu dobit će 5 km nove kanalizacije

Na kraju konferencije ravnateljica je uručila zahvalnice partnerima, voditeljima volonterskih grupa i učenicima volonterima kao znak zahvale sudjelovanja u projektu.

Inače, socijalna samoposluga gradskog društva Crvenoga križa prepoznata je i na nacionalnoj razini kao iznimno uspješan projekt. Police samoposluge doista nikad nisu ostale prazne zahvaljujući, prije svega, volonterima Crvenoga križa i sponzorima koji su uvijek nesebično uskakali kad je trebalo nabaviti namirnice za potrebite.

Zahvalu na još jednom velikom koprivničkom projektu financiranom novcem Europske unije okupljenima je iskazao i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

– Ovim projektom samo je potvrđeno da volontiranje i Crveni križ u gradu imaju zajedničku budućnost. Na osnovi ovog projekta na kojem ste radili te na nekim novima koji su nam u planu znamo da je zbog svih vas lijepo živjeti i stvarati u našoj Koprivnici – zaključio je gradonačelnik. 

Koprivnički Komunalac predstavio rezultate poslovanja Od milijunskog minusa nakon prodaje plinskog biznisa do plusa u dvije godine Najposjećenija manifestacija Uz Ivanu Kindl i Opću opasnost završilo Ljeto na Zrinskom