Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Radovi vrijedni oko 7,5 milijuna kuna

Popularno naselje na brijegu dobit će 5 km nove kanalizacije

Foto: Grad Koprivnica
Cilj projekta je na zapadnom rubnom dijelu grada, koji karakterizira znatna visinska raznolikost i nepovoljna konfiguracija terena, omogućiti stanovništvu priključenje na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, istaknuli su u Koprivničkim vodama

Dio koprivničkog naselja Vinica na istoimenom brijegu dobit će novu kanalizacijsku mrežu u dužini od pet kilometara. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 7,5 milijuna kuna s pdv-om, a provodi se u dvije etape.

Mirovinski zavod Sve više novih radnih mjesta na području Koprivnice

Kanalizacijska mreža izvodi se u dijelu naselja Vinica – ulicama Josipa Sirutke, Dubovečki dol, Dubovečki breg, dijelu Ulice Vinica, Vrbice i dijelu Vinogradske ulice. Investitor je poduzeće Koprivničke vode.

Područje obuhvata je na granici dvaju slivnih područja, pa su predviđena dva zasebna kanala, odnosno sliva, tumače u Koprivničkim vodama. U prvoj etapi tako se izvodi sustav odvodnje na slivu Crnogorska (ulica J. Sirutke, Vrbica, Dubovečki dol, Dubovečki breg), a u drugoj etapi je riječ o dijelu glavne ulice Vinica u istoimenom naselju.

– Cilj projekta je na zapadnom rubnom dijelu grada, koji karakterizira znatna visinska raznolikost i nepovoljna konfiguracija terena, omogućiti stanovništvu priključenje na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda – istaknuli su u Koprivničkim vodama.

Koprivnica u top 10 gradova po povlačenju novca iz fondova EU Rekordna godina: dosad je iz EU povučeno gotovo 11 milijuna kuna za 15-ak projekata

Radovi na gradnji prve etape kanalizacije počeli su lani u listopadu, a dovršit će se do početka rujna ove godine. Gradnja prve dionice, sliv Crnogorska, izvedena je u dužini od oko 3400 metara zajedno s pripadajućim izvodima kanalizacijskih priključaka za postojeće objekte.

Radovi na gradnji druge etape koja pripada slivu Nikole Sertića (dio ulice Vinica), počeli su u kolovozu ove godine, a predviđeni rok završetka je svibanj 2020. godine, otkrivaju u javnom poduzeću Koprivničke vode.

Gradnja druge dionice izvest će se u ukupnoj dužini od 
oko 1500 metara zajedno s pripadajućim izvodima kanalizacijskih priključaka za postojeće objekte.

Izvođač radova obje etape gradnje kanalizacijske mreže u koprivničkom naselju Vinica je poduzeće Koming, a vrijednost ugovornih građevinskih radova u obje etape je oko šest milijuna kuna bez pdv-a.

To znači da je kilometar kanalizacije vrijedan oko 1,2 milijuna kuna bez pdv-a, odnosno oko 1200 kuna po svakom metru.

Renesansni festival Isprobat će se 20 sprava za mučenje