Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar 27 pregleda
Zabava i ples pod maskama

Bakarskim krajem zavladat će maškare

maškare
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Ni ove godine neće manjkati zabavnih događanja na području Grada Bakra, a već ovu subotu 13. siječnja kreću maškarani tanci

Kao i svake godine u Domu kulture Škrljevo održavaju se maškarani tanci i to svaku subotu od 13. siječnja pa sve do 10. veljače od 21,30 do 4 sata ujutro. Za odličan štimung će se pobrinuti 'Trio Andreas'. Ulaz je za sve besplatan.

Riječki karneval Riječki karneval od 17. siječnja do 14. veljače Izborom kraljice i primopredajom ključeva počet će maškarane ludosti

Maškarane tance održat će se u Domu kulture Hreljin. Za dobar štimung pobrinut će se Kumpanija Nebuloza. Ulaz za maske je 10, a za civile 20 kuna. A od subote 13. siječnja s početkom u 21,30 sati započinju 'maškarani tanci' i u Bakru u prostorijama udruge 'La Bamba' gdje sve posjetitelje očekuju iznenađenja.Ulaz za članove udruge " La bamba " je besplatan, a za sve ostale 20 kn.

Turistička zajednica Grada Bakra, Grad Bakar i Kukuljanski zvončari pozivaju sve na smotru zvončara pod nazivom 'Zvona i kanat za bakarski kraj' u subotu, 27. siječnja s početkom u 10 sati. Povorka kreće s Kukuljanova i prolazi kroz cijelo mjesto i završava ispred Doma kulture Kukuljanovo u kojem će se održati maškarani tanci uz Trio Vox s početkom u 19 sati, priopćili su iz Grada Bakra.

U nedjelju, 28. siječnja održat će se 8. Maškarana povorka umirovljenika koju organizira  Udruga umirovljenika Grada Bakra, Okupljanje je ispred hotela Jadran Bakar u 14 sati.

Maškare u Crikvenici Primopredaja ključeva grada Pet tjedana najboljih maškaranih zabava uz ples i pjesmu

Maškarani autorally Pariz-Bakar nastao je kao parodija na poznati rally Pariz-Dakar na kojem je 1990. godine nastupao poznati hrvatski automobilist Tihomir Filipović. Ovogodišnji 27. Maškarani autorally Pariz - Bakar održava se u subotu, 4. veljače 2018. godine. Start je u 10,05 sati na Parizu podno Trsata (Ulica Krimeja). Suorganizatori su Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, Općina Čavle, TZ Općine Čavle, KU Špažićari, Škrljavske maškari i Bakarske maškare. Rally se vozi prema posebnom pravilniku oslanjajući se na sportska pravila Hrvatski auto karting saveza. Sastoji od vožnje po zadanom putu - itinereru i posebnih ispita spretnosti- vožnjom među čunjevima na poligonu. Dužina je 37,8 km, a vrijeme vožnje je oko 120 minuta. Specifičnost je što svi sudionici, njihova vozila kao i svi suci moraju biti maskirani, pokazujući svoju maštovitost i kreativnost.

Dječje redute održat će se prema sljedećem rasporedu: 20.01.2018. – Škrljevo od 17:00 – 20:00 h, 04.02.2018. – Kukuljanovo od 17:00 – 20:30 h, a paljenje mesopusta – 13.02. 2018. Bakar, Hreljin, Kukuljanovo, Škrljevo.

maškare od 13. siječnja do 13. veljače Počinje Senjski mesopust