Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Blagdan nebeske zaštitnice grada Zadra, sv. Stošije

Benediktinke gradonačelniku darovale krunicu izrađenu od koštica maslina

Božidar Kalmeta samostan
Foto: Grad Zadar
Gradonačelnik Kalmeta i suradnici čestitali su poglavarici samostana imendan i blagdan sv. Stošije i poželjeli njoj i sestrama sve najbolje u novoj godini

Povodom blagdana nebeske zaštitnice grada Zadra, sv. Stošije, gradonačelnik Božidar Kalmeta u nedjelju je sa suradnicima posjetio poglavaricu samostana, časnu majku Anastaziju Čizmin i koludrice benediktinskog samostana sv. Marije u Zadru.

Gradonačelnik Kalmeta i suradnici donijeli su cvijeće i prigodne darove, čestitali poglavarici samostana imendan i blagdan sv. Stošije i poželjeli njoj i sestrama sve najbolje u novoj godini.

Uz pjesmu i tople riječi dobrodošlice, benediktinke su gradonačelniku, među ostalim, darovale krunicu koju su same napravile od koštica ploda maslina te krunicu sv. Ivana Pavla II, a povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Nakon susreta s benediktinkama, gradonačelnik Kalmeta s pročelnicima i suradnicima, zajedno s brojnim građanima Zadra, prisustvovao je svečanom koncelebriranom misnom slavlju u zadarskoj prvostolnici, sv. Stošiji, koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u zajedništvu s drugim hrvatskim nadbiskupima, izvijestili su iz Grada Zadra.