Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Čakovec

Bešlić, Prljavci, Škoro, Danijela i Grašo na Porcijunkulovom

Porcijunkulovo
Foto: Žarko Bašić/Pixsell/Ilustracija
Specifičnost manifestacije su izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine – najavljuju organizatori. Predstavit će se i bogata gastronomska ponuda, organizirat će se se dječje igraonice, radionice i pričaonice te umjetničke izložbe

U Čakovcu će se od 28. srpnja do 2. kolovoza održati 53. po redu manifestacija Porcijunkulovo. - Brojni posjetitelji iz Hrvatske i susjednih zemalja moći će uživati u zabavnim sadržajima u karakterističnom ambijentu tisuća šarenih kišobrana i besplatnim koncertima Halida Bešlića, Klape Šufit, Miroslava Škore, Prljavog Kazališta, Danijele i Petra Graše. Specifičnost manifestacije su izlagači koji nude autentične suvenire i rukotvorine – najavljuju organizatori. Predstavit će se i bogata gastronomska ponuda, organizirat će se se dječje igraonice, radionice i pričaonice te umjetničke izložbe.

- Trošak za koncerte iznosi oko 350.000 kuna i bit će u potpunosti pokriveni sponzorskim sredstvima i iznajmljivanjem prostora za izlagače, tako da se neće uzimati iz gradskog proračuna - rekao je gradonačelnik Stjepan Kovač. Direktorica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek pozvala je građane da iskoriste popust od 40 posto na prijevoz vlakom do Čakovca (HŽ i Slovenske željeznice). Prihodi od humanitarnih akcija poput prodaje kišobrana i “startasica” s uzorkom klepetalica i kišobrana namijenjena je Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec.