Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
ove subote u sisku

Besplatni autohtoni specijaliteti i koncert Opće opasnosti na Obrtničkom sajmu

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Priredbu će iskoristiti članovi sisačkog Ceha frizera i kozmetičara za humanitarnu akciju "Ošišaj se za čas i doniraj za KAS". Naime, dobrovoljni prilozi brijačko-frizerskih usluga obrtnici će donirati Udruzi za terapijsko jahanje KAS

Kako bi promocijom obrtništva zaustavili pad broja obrtničkih radionica, kojih je na sisačkom području sada 864, članovi Udruženja obrtnika iz Siska u subotu, 27. travnja u središtu grada organiziraju veliku cjelodnevnu sajamsko-gastronomsku manifestaciju.

Pozitivan trend Raste broj obrta, ali i zaposlenih u njima

Njima će se solidarno priključiti udruženja obrtnika iz cijele zemlje, čiji će predstavnici na izložbeno-prodajnom Obrtničkom sajmu predstaviti svoje proizvode i usluge, dok će u sklopu priredbe Street Food Festival pripremati autohtona jela svog kraja.

Priredbu će iskoristiti članovi sisačkog Ceha frizera i kozmetičara za humanitarnu akciju "Ošišaj se za čas i doniraj za KAS". Naime, dobrovoljni prilozi brijačko-frizerskih usluga obrtnici će donirati Udruzi za terapijsko jahanje KAS. 

više od 200 udruga Grad Sisak podupire civilne udruge davanjem prostora za rad

- Lani smo u povodu 180. godišnjice obrtništva u Sisku organizirali sličnu, ali mnogo skromniju priredbu. Zahvaljujući velikom odazivu kolega iz cijele zemlje subotnja će manifestacija biti jedna od najvećih te vrste u zemlji. Na 25 štandova će udruženja iz gotovo svih hrvatskih županija pripremati autohtone specijalitete i besplatno ih dijeliti posjetiteljima. Očekujemo da će biti pripremljeno oko 5.000 porcija, pa pozivamo naše sugrađane i goste da posjete priredbu - najavila je predsjednica Udruženja obrtnika Ivanka Čačić.

U kulturno zabavnom programu nastupit će ženska klapa Lađarice, Pop-rock škola, Sportski plesni klub Top Step, Plesni studio Elina i drugi. Sajam će biti otvoren u subotu od 10 sati, svečano otvorenje priredbe je u 15 sati kada počinje i priprema hrane na štandovima. Priredba će trajati do 18 sati, a završit će koncertom rokera "Opća opasnost" od 21 sat.

Na svečanoj obljetnici Obrtničke komore zelinskoj obrtnici dodijeljeno priznanje Ljiljana Riđan nova je “Žena obrtnica”

Organizatori su na konferenciji za novinare zahvalili i sponzorima, bez kojih organizacija tako velike priredbe ne bi bila moguća. To su OTP banka, INA, Sisačko-moslavačka županija i drugi. Ujedno su najavili kako će manifestacija postati tradicionalna.