Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Na svečanoj obljetnici Obrtničke komore zelinskoj obrtnici dodijeljeno priznanje

Ljiljana Riđan nova je “Žena obrtnica”

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Obrtništvo je bitan dio zelinskog gospodarstva. Zato u gradu djeluju 274 aktivna obrtnika u četiri ceha

Na svečanoj 24. obljetnici Obrtničke komore Zagreb istaknuta je i zelinska obrtnica Ljiljana Riđan kojoj je dodijeljeno priznanje “Žena obrtnica” za postignute iznimne rezultate i uspjehe u poslovanju. Ljiljana Riđan od 1998. godine djeluje na području uslužne grane obrtništva i aktivna je članica Udruženja obrtnika Svetog Ivana Zeline.

Hokej na travi, nogomet, rukomet i savate samo su dio sportske scene Sveti Ivan Zelina grad je rekreacije i sporta

Obrtništvo je općenito neizostavni dio gospodarstva Svetog Ivana Zeline, koji je privlačio vrijedne i poduzetne ljude od 14. stoljeća, kad započinje povijest zelinskog obrtništva. O njihovu radu najbolje svjedoči kvaliteta rada i usluga koje pružaju. U gradu djeluju 274 aktivna obrtnika i to u četiri ceha. U strukturi su najzastupljeniji uslužni obrti i djelatnosti u području građevinarstva, proizvodnje, ugostiteljstva, prijevoza i trgovine.

Udruženje obrtnika u Svetom Ivanu Zelini obnovilo je svoje djelovanje prije 30 godina. Zelinski obrtnici predstavljeni su u Katalogu obrtništva Grada Svetog Ivana Zeline i općine Bedenice, koji na pregledan način donosi sve bitne podatke o obrtnicima i njihovim raznolikim djelatnostima, mogućnostima i inovacijama.

Sveti Ivan Zelina u samom središtu grada Sveti Ivan Zelina dobio novi centar za turiste

Velik broj obrtnika i poduzetnička klima svakako su jedan od važnih faktora koji grad smještaju na sam vrh ljestvice s porastom broja zaposlenih. Subvencioniranje kamate poduzetnicima, izmjena odredbi prostornog plana te smanjenje komunalnog doprinosa pri gradnji poslovnih objekata samo su neke od mjera kojima Grad Sveti Ivan Zelina osnažuje svoje poduzetnike, odnosno obrtnike, a time i gospodarski razvoj grada.