Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina
Hokej na travi, nogomet, rukomet i savate samo su dio sportske scene

Sveti Ivan Zelina grad je rekreacije i sporta

Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Sportski uspjesi zelinskih sportaša uključuju i treće mjesto na svjetskom prvenstvu u savateu

Na području grada djeluje dvadesetak sportskih klubova u raznim sportskim granama, a oni najveći okupljeni su u Zajednicu sportskih udruga grada Svetog Ivana Zeline. Nogomet, hokej na travi i dvoranski hokej, rukomet, tenis, borilačke vještine, lov, ribolov, planinarenje, auto i motosport samo su dio zelinske sportske scene.

Da zelinski sportaši ostvaruju zapažene sportske rezultate, govori i činjenica da je Alen Nokaj, član zelinskog Savate kluba “Čigra”, kao hrvatski reprezentativac osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je održano 2018. godine u Bugarskoj. Hokej klub Zelina, pak, najtrofejniji je klub u 2018. godini u Hrvatskoj, a završnica dvoranskog prvenstva Hrvatske u sezoni 2018./2019. prošla je u znaku osvajanja dvostruke krune.

Prvi put u povijesti kluba, naime, seniori i seniorke osvojili su naslove prvaka u dvoranskom hokeju u istoj sezoni. Lucija Buzjak iz Hokej kluba Zelina i Luka Glibo iz Nogometnog kluba Zelina uvršteni su među najbolje mlade sportaše Zagrebačke županije u 2018. godini uzrasta do 15 godina, a Željki Jarec Bukal, trenerici i voditeljici Savate kluba “Čigra” uručeno je priznanje za značajna ostvarenja u sportu. Igračice Rukometnog kluba Zelina dvije godine zaredom osvajačice su 1. mjesta II. Hrvatske rukometne lige-sjever.

Sveti Ivan Zelina domaćin je i nekoliko sportskih manifestacija koje uključuju europska i državna prvenstva te međunarodne turnire. Jednom godišnje, na samom gradskom trgu, sportske udruge i klubovi okupljaju se i predstavljaju svoj rad kako bi potvrdili da je Sveti Ivan Zelina grad sporta.