Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
JAVNI POZIV

Bespovratna potpora za energetsku obnovu višestambenih zgrada

energetska obnova zgrada Gruž
Foto: DUBROVNIK
Objavljen javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu postojećih zgrada

Grad Dubrovnik objavio je Javni Poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika za 2024. godinu. Izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu višestambenih zgrada Grad sufinancira s do 85 posto opravdanih troškova ukupne vrijednosti investicije.

Prihvatljivi prijavitelj u sklopu ovog poziva su upravitelji zgrada u ime i za račun suvlasnika višestambene zgrade, a ako postoji više upravitelja jedinstvene arhitektonske cjeline, tada predstavnici suvlasnika opunomoćuju jednoga. Uvjet je da su registrirani za obavljanje poslova upravljanja stambenim zgradama i imaju sjedište na području Republike Hrvatske, da suvlasnici višestambene zgrade u svojstvu krajnjih korisnika ulažu sredstva za potrebe provedbe sufinanciranih projekata te da dostave potrebnu dokumentaciju u skladu s ovim Javnim pozivom.

Prijave se zaprimaju do isteka sredstava natječaja, najkasnije do 31. prosinca 2024. godine, a rješavaju se prema redoslijedu zaprimanja. Odabrani korisnik sredstava nakon primitka Odluke o odabiru obavezan je realizirati prijavljenu mjeru energetske učinkovitosti sukladno svim uvjetima Javnog poziva te predati Zahtjev za povrat sredstava u roku 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

Odabrani korisnik sredstava nakon primitka Rješenja o odabiru obavezan je realizirati prijavljenu mjeru energetske učinkovitosti u skladu sa svim uvjetima Javnog poziva te predati Zahtjev za povrat sredstava u roku 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

Program provodi Grad Dubrovnik, Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, dok će ocjenjivanje pristiglih prijava te odabir višestambenih zgrada kojima se odobrava sufinanciranje provoditi imenovano povjerenstvo.

Ukupni troškovi mjera bit će sufinancirani nepovratnim novčanim sredstvima. Tekst Javnog poziva i prijavni obrasci dostupni su na mrežnim stranicama Grada Dubrovnika: www.dubrovnik.hr

storyeditor/2024-04-05/Vizual_2.jpg Filtracija zraka i smanjenje temperature Za nove drvorede Dubrovniku odobreno više od pola milijuna € Pengana jaja POVODOM USKRSA Pengana jaja na ulicama Dubrovnika, oslikali su ih u Prirodoslovnom muzeju storyeditor/2024-03-21/2_Posumljavanje.jpg Prvi gradski azil za nezbrinute i napuštene životinje Nova zelena zona Dubrovnika: Psi u novom azilu, na Žarkovici nova stabla