Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Na javnom pozivu na raspolaganju je bilo 74 tisuće eura

Bespovratne potpore u turizmu za 18 poduzetnika

1/2
Foto: Bjelovar
Gradonačelnik Dario Hrebak naglasio je da je grad s općinama u sastavu Turističke zajednice financijski sudjelovao u javnom pozivu te da je suradnja s okolnim općinama itekako potrebna, kao i zajednički razvoj, pogotovo u turističkom smislu

Bespovratne potpore u turizmu putem javnoga poziva dobilo je 18 poduzetnika koji su se odlučili baviti tom granom gospodarstva na području koje obuhvaća Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar.

Na raspolaganju je bilo nešto više od 74 tisuće eura, prijavilo se 38 poduzetnika, no 20 nije zadovoljilo kriterije, koji su bili stroži nego godinu prije, istaknula je direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek te je dodala da su izabrane one prijave koje će podići kvalitetu i povećati broj noćenja na našem području. Ugovori su potpisani i dodijeljeni u jedinom bjelovarskom hotelu, koji je u travnju na upravljanje preuzela tvrtka Arterija d.o.o. i njezin vlasnik Srećko Koljić, a koji je na javnom pozivu dobio 9000 eura za njegovu obnovu.

Gradonačelnik Dario Hrebak naglasio je da je grad s općinama u sastavu Turističke zajednice financijski sudjelovao u javnom pozivu te da je suradnja s okolnim općinama itekako potrebna, kao i zajednički razvoj, pogotovo u turističkom smislu. Uz Hrebaka potpisivanju i dodjeli ugovora prisustvovali su i načelnici Marko Kutanjac, Slavko Prišćan i Darko Knežić iz općina Veliko Trojstvo, Rovišće i Nova Rača. 

BJELOVAR Završena pješačka staza u Brezovcu BOK fest BJELOVAR Počeo jubilarni 20. BOK fest – život i srce Bjelovara i Bjelovarčana Javni poziv za potpore u poljoprivredi U gradskom proračunu za 19 mjera osigurano 110.000 eura