Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Simbol mira

Betlehemsko svijetlo stiglo u Pulu

Betlehemsko svjetlo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/Ilustracija
Puljani će na Betlehemskom svjetlu mira moći zapaliti svijeće te prenijeti blagoslovljeni plamen u svoje domove, prenoseći tako njegovu dragocjenu pozitivnu poruku

Betlehemsko svjetlo kao simbol mira, s porukom ljubavi, dobrote  i zajedništva, stiglo je u ponedjeljak poslijepodne do pulskog Foruma, gdje su ga iz Zagreba donijeli članovi odreda izviđača Istra i Pomorac - Uljanika, a dočekao ih je gradonačelnik Boris Miletić.  

Predaju Betlehemskog svjetla uveličalo je postrojavanje tridesetak izviđača ispred Komunalne palače kojima se gradonačelnik Miletić zahvalio jer, kako je rekao "iz godine u godinu njeguju ovu prekrasnu tradiciju donošenja svjetla u Pulu".

- Betlehemsko svjetlo simbolizira upravo Božić i mir, a s obzirom na vrijeme u kojem živimo i okolnosti u našem širem okruženju gdje ljudi, nažalost, stradavaju, ta je poruka još značajnija - poručio je pulski gradonačelnik.

Na Badnjak Betlehemsko svjetlo preselit će se u pulsku Katedralu

Do 24. prosinca, Betlehemsko svjetlo mira će biti izloženo u predvorju Komunalne palače, a na Badnjak će biti preneseno u pulsku Katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje će Puljani na njemu moći zapaliti svijeće te prenijeti blagoslovljeni plamen u svoje domove, prenoseći tako njegovu dragocjenu pozitivnu poruku.

Pulski izviđači Betlehemsko svjetlo preuzeli su u zagrebačkoj Katedrali, gdje su ga predstavnici Saveza izviđača Hrvatske donijeli iz sirijske pravoslavne crkve Mor Ephrem u Beču, kako bi moglo stići do svih župa diljem Hrvatske.