Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
predavanje u petak, 14. studenog

Biciklom po Sjevernoj Koreji sa Snežanom Radojičić

Snježana Radojičić
Foto: Grad Pula
Predavanje počinje u 18 sati, a gošća će opisati ukratko svoj put, od trenutka kada je rekla 'ne' konvencionalnom životu do danas

Snežana Radojičić, pisac i nomad, putuje biciklom oko svijeta od 2011. godine. Za to vrijeme prošla je oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja. Nedavno se "oprostila" s Azijom i Oceanijom i prije prelaska na latinoamerički kontinent održat će niz predavanja: 14. studenog 2018. gostuje u Gradu Puli, u Središnjoj knjižnici.

Predavanje počinje u 18 sati, a gošća će opisati ukratko svoj put, od trenutka kada je rekla "ne" konvencionalnom životu do danas. Govorit će o najvećim izazovima tijekom svog sedmogodišnjeg kotrljanja, kao i o najomiljenijoj i najneobičnijoj zemlji na svijetu.

Aleks Đakovski Ulica i umjetnost u jednom na fotografskoj izložbi 'Prolaznik'

Povod za dolazak u Pulu je objavljivanje knjige Sjeverna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una.

Snežana je vozila sedam dana bicikl kroz najzatvoreniju zemlju na svijetu. Koliko je teško otići tamo? Je li teško dobiti vizu? Može li se kretati slobodno kroz Koreju? Što je istina, a što propaganda? Kako izgleda život u toj zemlji?

Odgovore na ova i druga pitanja o životu u Sjevernoj Koreji možete saznati u Središnjoj knjižnici, a ovom će prigodom biti prikazani i neki videozapisi koji nigdje do sada nisu objavljeni, niti će biti dostupni na internetu.

kvalitetniji život u gradu Pula dobiva prva moderno opremljena igrališta za pse