Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
kvalitetniji život u gradu

Pula dobiva prva moderno opremljena igrališta za pse

1/5
"Vjerujemo da će izgradnja ovih igrališta našim sugrađanima omogućiti još kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u prirodi s njihovim kućnim ljubimcima. Prioritet su nam naši sugrađani i njihove potrebe"

Vlasnici pasa uskoro će svoje kućne ljubimce imati priliku odvesti na prva moderno opremljena igrališta za pse u Puli i to na području Sisplaca i u Šijanskoj šumi. Izgradnja igrališta za pse nastavak je aktivnosti kojima Grad Pula želi kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici omogućiti još kvalitetniji suživot u gradu.

"Vjerujemo da će izgradnja ovih igrališta našim sugrađanima omogućiti još kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u prirodi s njihovim kućnim ljubimcima. Prioritet su nam naši sugrađani i njihove potrebe, stoga osluškujemo što nam govore i sukladno mogućnostima, realiziramo traženo“, kazao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Aleks Đakovski Ulica i umjetnost u jednom na fotografskoj izložbi 'Prolaznik'

Prvo će biti izgrađeno igralište na Sisplacu, i to na površini od oko 750 kvadratnih metara. Kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave, zagrebačka tvrtka Redox d.o.o. izabrana je za izvođača radova. Smješteno na području u obuhvatu šume, u nastavku na Ulicu Sisplac iz pravca iz kojega je moguć prilaz kao i iz pravca šetnice Lungomare, igralište će biti opremljeno spravom za skok u vis (prepona), betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravom, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom.

Osim toga, postavit će se klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice, a igralište će biti ograđeno. Prije samog postavljanja sprava, podna površina adekvatno će se pripremiti i po potrebi iznivelirati. Vrijednost investicije iznosi 312 tisuća kuna s uključenim PDV-om. 

Na drugom igralištu za pse, onom u Šijanskoj šumi površine oko 600 kvadratnih metara, postavit će se jednakovrijedna oprema prilagođenog razmještaja nastavno na postojeće uvjete na terenu.

projekt 'kako istražuju djeca' Prve vrtićke grupe koje su kroz igru učile o važnosti očuvanja okoliša

U tijeku je postupak odabira izvođača radova, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 250 tisuća kuna bez PDV-a. I ovo igralište također će biti ograđeno panelnom ogradom visine 1,2 metra, a izgradit će se i odgovarajuća podna površina. 

Završetak radova ovisit će o vremenskim prilikama, a bude li sve po planu, igrališta bi trebala biti dovršena do kraja godine. 

Podsjetimo, brojne aktivnosti Grad je već realizirao u sklopu kampanje Pula Pet Plus, kao što su  izgradnja ograđenog parka za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, postavljanje „dogy boxeva“ u najposjećenijim pulskim parkovima te omogućavanje besplatnog ulaska kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza.

Novo vježbalište u Puli Pula Grad dobio novo vježbalište na otvorenom

Grad Pula donio je i Odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama,  usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama.

Kako bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su posebne table s oznakom zabrane ulaska pasa. Nadalje, komunalni redari provode kontrolu mikročipiranosti pasa na području grada, a u suradnji s policijskim službenicima provode se i akcije kontrole načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca na javnim površinama.

Sve ove aktivnosti doprinose spomenutoj kvaliteti suživota, a podloga su za daljnju nadogradnju kampanje u suradnji s građanima, kao i do sada.

Promocijom knjige obilježena deseta godišnjica kina Valli 'Kino Valli nije samo Kino već mjesto okupljanja' Promocijom knjige obilježena 10. godišnjica kina Valli