Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
'Kino Valli nije samo Kino već mjesto okupljanja'

Promocijom knjige obilježena 10. godišnjica kina Valli

Promocijom knjige obilježena deseta godišnjica kina Valli
1/15
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Zgrada kina, veliku je društvenu ulogu imala od samih početka 20. stoljeća i zadržala je taj status i dan danas, što potvrđuje odlična posjećenost proteklih u 10 godina – 783.519 posjetitelja

Pulsko kino, smješteno u samom centru grada,jučer je proslavilo 10 godina od obnavljanja , naime 2008. godine, nakon višemjesečne adaptacije jedinog pulskog kina i povodom 55. Pulskog filmskog festivala otvorena je nova suvremena dvorana.

Zgrada kina, veliku je društvenu ulogu imala od samih početka 20. stoljeća i zadržala je taj status i dan danas, što potvrđuje odlična posjećenost proteklih u 10 godina – 783.519 posjetitelja, odnosno statistički, kao da je svakoga dana posljednjih deset godina jedna dvorana u potpunosti ispunjena.

projekt 'kako istražuju djeca' Prve vrtićke grupe koje su kroz igru učile o važnosti očuvanja okoliša

Od skromnih početaka, entuzijazmom i kvalitetnim filmskim kao i popratnim programima, Kino Valli profiliralo se u zabavno, kulturno i edukativno ishodište s filmskim, izložbenim i glazbenim programima, ali i programima nastalih u vlastitoj režiji, poput Filma u školi i Matineja za umirovljenike te nizom gostujućih festivalskih programa i projekata u suradnji s brojnim udrugama.

U ime Grada Pule svečanost je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, koja je prigodnim govorom pozdravila prisutne naglasivši kako, Kino Valli nije samo Kino već mjesto okupljanja, kako najmlađih tako i onih starijih, kino s dušom.

"Tu se održavaju edukacije i rođendani,  matineje za umirovljenika ali  i programi ustanova i udruga, i naravno dio Pulskog filmskog festivala, stoga danas slavimo 10 godina Kina, 10 lijepih godina okupljanja, druženja, stvaranja znanja, prijateljstava, ljubavi i mnogo toga što krije ovaj prostor, čaroban i svima nam drag.", dodala je Puh Belci.

Dani hrvatskog turizma Na Hvaru Pulski filmski festival na Danima hrvatskog turizma

Ravnateljica JU Pula Film Festivala Gordana Restović iskoristila je priliku zahvaliti svima koji su dio proslave i dio svakodnevice kina i najavila još puno dobrih programa i filmova.

Raznolik filmski program započeo je 30. listopada Matinejom za umirovljenike, dok se jučer predstavio prvi hrvatski prijevod biografije Alida Valli: Oči, krik.

Kino Valli je član međunarodnih filmskih organizacija Europa Cinemas, CICAE i Europske federacije filmova za djecu – ECFA.

mjesec hrvatske knjige Gradsko natjecanje u čitanju naglas