Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Nove dvije kamere za nadzor brzine u Vinkovcima, sada ih je devet

'Big Brother' na vinkovačkim prometnicama

Foto: Vinkovci
Vinkovci sada imaju ukupno devet punktova na kojima brzinu u prometu kontroliraju nadzorne kamere

Na lokacijama u Ulici Josipa Kozarca u Mjesnom odboru “Dvanaest redarstvenika” i u Ulici Nikole Tordinca u Mjesnom odboru “Lenije” postavljene su dvije nove kamere za nadzor brzine u prometu. Vinkovci tako sada imaju ukupno devet punktova na kojima brzinu u prometu kontroliraju nadzorne kamere. Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić rekao je da su dvije nove kamere za nadzor brzine postavili u suradnji s Policijskom upravom vukovarsko-srijemskom, odnosno da su u suradnji s policijom određene točne lokacije postavljanja kamera u ove dvije ulice kako bi bile što učinkovitije, odnosno da bi što bolje služile svrsi.

– Možemo reći da su kamere postavljene i u suradnji s građanima, koji su nam na tribinama u našim mjesnim odborima u više navrata ukazivali na problem prebrze vožnje i potrebu za postavljanjem kamera. Sigurnost prije svega djece, pješaka i biciklista, ali i svih drugih sudionika u prometu, koji su nerijetko ugroženi zbog nečije nepromišljenosti i potrebe za brzom vožnjom gradskim ulicama, svima mora biti prioritet. Osim kamera na određenim lokacijama imamo i ležeće policajce, postavljamo i led markere u cestu uz pješačke prijelaze, ali sve to nije dovoljno dok se ne promijeni svijest vozača, dok oni koji divljaju ulicama ne shvate koliku štetu mogu napraviti ili tragediju prouzročiti – rekao je Dujmić.

Inače, kada je o nadzornim kamerama riječ, zanimljiv je i podatak kako se od pet slavonskih županija najviše kamera za nadzor brzine u prometu nalazi upravo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a potom slijedi Osječko-baranjska županija, dok ih je najmanje u Požeško-slavonskoj županiji. Usporedbe radi, prema podacima za prošlu godinu, grad Osijek imao je svega dvije kamere, a Vinkovci su ih imali sedam i sada ih imaju devet. Uz ono što bilježe nadzorne kamere i policijski službenici svakodnevno provode aktivnosti nadzora prometa na cestama. 

VINKOVCI Posadit će se 280 stabala, postaviti sjenice i stolovi s klupama Javni je poziv još otvoren Za sada bez dogovora o prodaji dionica HNK Cibalia VINKOVCI Od 2027. godine grijanje za građane Vinkovaca jeftinije i do 50 posto?