Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 1058 pregleda
Zakrpaj.to

Bilo koji komunalni problem sada je moguće prijaviti besplatnom aplikacijom

Makarska
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Aplikacija je besplatna, a pristup je jednostavan - prijavljuje se lokacija, opis problema i slika koje će zaprimiti Gradski centar Osejava te nadalje, ovisno o kategoriji problema, slati nadležnim službama

S ciljem učinkovitijeg rješavanja komunalnih problema te transparentnosti rada gradske uprave, Grad Makarska sklopio je ugovor s Geodetskim zavodom Rijeka o korištenju aplikacije Zakrpaj. to. Riječ je o novom web servisu preko kojeg će građani na brz i jednostavan način, bilo preko svog računala ili mobilnog telefona, moći prijaviti bilo koji komunalni problem na svom području, izvijestili su iz Makarske.

Zakrpaj.to moderan je i učinkovit alat za evidenciju i upravljanje prijavama komunalnih problema koji radi prema načelu: čujemo naše građane, slušamo naše građane, rješavamo problem.

Aplikacija je besplatna, a pristup je jednostavan - prijavljuje se lokacija, opis problema i slika koje će zaprimiti Gradski centar Osejava te nadalje, ovisno o kategoriji problema, slati nadležnim službama.

Sve prijave (rupe na cesti, napuštena vozila, pokvarene žarulje javne rasvjete, grafiti, razbijene klupice u parku, slomljene grane itd.) vidljive su komunalnim službama i svim posjetiteljima web servisa Zakrpaj.to.

Foto: Grad Makarska
Bolja interakcija

Nadležne službe imat će bolju evidenciju svih prijava, a građani, čije su prijave anonimne, uvid u dinamiku rješavanja njihovih, ali i svih ostalih prijava.

Treba napomenuti da je ovaj web servis namijenjen rješavanju komunalnih problema, a svi oni koji nisu pogodni za prijavu putem ove aplikacije rješavat će se u direktnom kontaktu s nadležnima u Gradu.

- U proteklih mjesec imao sam se prilike uvjeriti kako građani u velikom broju slučajeva traže pomoć gradonačelnika zbog sporog rješavanja komunalnih problema. Na ovaj način, skratit ćemo taj put potreban da informacije dođu do nadležnih službi i vjerujem da će se rezultati vidjeti u vrlo kratkom roku. Tako ćemo postići bolju interakciju građana i gradske uprave, a na tragu onog što smo govorili u kampanji: da želimo gradsku upravu u službi građana. Osim bržeg rješavanja komunalnih problema cilj nam je i veća transparentnost rada, i zato je važno da će se u sklopu aplikacije moći vidjeti i u kojoj je fazi rješavanje problema. Ova aplikacija bit će na korist i građanima i Gradu Makarskoj. Građane Makarske pozivam da što više koriste ovu aplikaciju jer cilj nam je da ovaj model što prije profunkcionira - kazao je gradonačelnik Jure Brkan.

Na službenim stranicama Grada Makarske putem linka Zakrpaj.to. saznajte najlakši način na koji novu aplikaciju možete „skinuti“ na svoj mobilni uređaj, ali i pratiti status prijavljenog problema.