Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
dodjela potpora

Bjelovarske udruge s Gradom potpisale ugovore vrijedne 325 tisuća eura

Potpisani ugovori o financiranju s udrugama
Foto: Bjelovar
Jedna od udruga je i Centar za inkluziju i socijalne usluge koja se brine o 92 korisnika s intelektualnim teškoćama

Grad Bjelovar izdvojit će 326 tisuća eura za čak 86 programa udruga s područja grada, a ovih su dana uručeni ugovori o dodjeli financijskih sredstava. Riječ je o ugovorima koji obuhvaćaju jednokratna i jednogodišnja financiranja programa braniteljskih, humanitarnih i obrazovnih udruga, a financiranje se odvija prema Planu raspisivanja javnih poziva i natječaja za financiranje programa, projekata i javnih potreba sredstvima Proračuna Grada Bjelovara u 2024. godini. Jedna od udruga je i Centar za inkluziju i socijalne usluge koja se brine o 92 korisnika s ciljem uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u prirodnu društvenu sredinu.

– Centar za inkluziju i socijalne usluge postoji već 20 godina na ovim prostorima. Uz podršku Grada postigli smo velik napredak u ostvarivanju prava osoba s intelektualnim teškoćama. Svake godine Grad pridonosi programima kako bi se naši korisnici što bolje uklopili u svojoj sredini. Putem ovog programa naši ljudi dobivaju priliku raditi, za obavljeni posao su plaćeni, a sada nam već dosta poslodavaca pruža priliku. Ponosni smo na to – kazala je predsjednica Centra za inkluziju i socijalne usluge Vanda Kocur Lovrović zahvalivši Gradu na dugogodišnjoj suradnji. Rad ove, kao i svih ostalih udruga koje su potpisale ugovor s Gradom pohvalio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić naglasivši kako one stvaraju dodatnu vrijednost u gradu.

– Potpisali smo jednogodišnje, višegodišnje i jednokratne ugovore vezane uz kulturu, obrazovanje i branitelje. To je ono što građani prepoznaju, što mi u Gradu Bjelovaru prepoznajemo. Ta suradnja i zajedničko djelovanje su bit – zaključio je dogradonačelnik Igor Brajdić. 

Premijera predstave Čaruga u novom bjelovarskom kazalištu BJELOVAR Nakon 62 godine Bjelovar dobio predstavu iz vlastite produkcije storyeditor/2024-05-17/bjelovar_b_fasade_fo.jpg Nastavlja se sufinanciranje sanacije i obnove pročelja i krovova Za obnovu zastarjelih fasada Grad osigurao 300 tisuća eura storyeditor/2024-05-17/bjelovar_a_zeleni_fo.jpg Predstavljeno je idejno rješenje projekta Garden House Odobrena sredstva za dva projekta koji će promijeniti Bjelovar