Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
ULAGANJA

Bjelovarskom HGSS-u kombi za devet putnika i opremu na intervencijama

bjelovarski hgss
Foto: Bjelovar
Članovi ekipe prvi su došli do 22-godišnje turistkinje koja je ovih dana na Paklenici dobila trudove i rodila djevojčicu

Nakon što je potpisan ugovor Grada Bjelovara s HGSS-om, Stanicom Bjelovar za financiranje redovnog rada u vrijednosti 5309,00 eura, ovih je dana potpisan i aneks ugovora za dodatnih 4000 eura. Tim novcem sufinancirat će se nabava kombija nužnog za rad HGSS-a Stanice Bjelovar, budući da stari kombi iziskuje više sredstava za održavanje i popravke.

Aneksom ugovora Grad se obvezao i iduće 2024. godine povećati sredstva za nabavu kombija i to za dodatnih 6000 eura. Dakle, radi se o ukupno deset tisuća eura. Na konferenciji za novinare koja je održana u Gradskoj upravi sudjelovali su gradonačelnik Dario Hrebak, pročelnik Stanice Bjelovar Siniša Atlija, dopročelnica Branka Bakić i spašavatelj Tomislav Golubić.

Kako se moglo čuti, u tijeku je postupak javne nabave za nabavku vozila, a otvaranje ponuda je 21. srpnja. Radi se o kombiju namijenjenom za prijevoz devet putnika čija je ukupna vrijednost procijenjena na 45 tisuća eura s PDV-om. Kombi će pripadnici HGSS-a Stanice Bjelovar koristiti za prijevoz spašavatelja i opreme na intervencije vježbe, tečajeve, dežurstva u nacionalnim parkovima. Koliko je bjelovarski HGSS bitan, govori činjenica da su se našli usred jednog od najbizarnijih "spašavanja" u posljednje vrijeme.

Naime, 22-godišnje turistkinja ovih je dana u Nacionalnom parku Paklenica tijekom penjanja dobila trudove i u lugarnici, uz pomoć djelatnika parka, rodila djevojčicu. Prvi u pomoć pristigli su upravo članovi bjelovarskog HGSS-a koji odrađuju ljetnu smjenu na obali, Branka Bakić, Siniša Atlija, Adela Ušanović, Jakob Janeš i Stevica Neralić.

Marijan Ralica na svom imanju ima ukupno 13 grla, u što ubraja i ždrebad. Pohvalio je gradske potpore koje jačaju volju i podižu entuzijazam da ustraju u svom radu Jedini poticaj za pasminu gidran Vrednijeg konja morate kvalitetnije hraniti pa u godini pojede svoju cijenu Bjelovar Bjelovar Grad Bjelovar prepoznao je važnost domaćih proizvođača voća i povrća GRAD pomaže i daje podršku mladim ljudima koji pokušavaju nešto napraviti iz poljoprivrede U tijeku je 7. izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika Inovacije Sandre Cerjanec i Svena Pereca među 20 najboljih projekata