Izbornik
Naslovnica Gradovi
U tijeku je 7. izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika

Inovacije Sandre Cerjanec i Svena Pereca među 20 najboljih projekata

GRAD pomaže i daje podršku mladim ljudima koji pokušavaju nešto napraviti iz poljoprivrede
Foto: Bjelovar

Na 7. izboru za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika 2023., koji je u tijeku, među 20 najboljih projekata u Hrvatskoj stručni je žiri uvrstio dvoje mladih poljoprivrednika iz Bjelovara.

Riječ je o vlasnici Kasačkog kluba Bjelovar Sandri Cerjanec i Svenu Perecu, vlasniku OPG-a Perec. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak pohvalio je kandidate i ponudio punu podršku.

– Grad Bjelovar podržava svoje poljoprivrednike, dogradonačelnik Igor već godinama radi na tome da naši poljoprivrednici imaju one osnovne, minimalne uvjete i minimalnu potporu koju im Grad Bjelovar sukladno financijskim okvirima i mogućnostima može osigurati. Drago nam je da imamo takve ljude koji pokušavaju nešto napraviti iz poljoprivrede koja je u Hrvatskoj pala na niske grane, ali mi se trudimo da napravimo sve što je u našoj moći da uspješne mlade ljude koji žive od poljoprivrede i koji se bave konjičkim sportom i turizmom podržavamo, pomažemo im i da osjećaju kako u Gradu imaju podršku – kazao je Hrebak. Inače, Sandra se bavi ekološkom poljoprivredom, konjičkim turizmom i terapijskim jahanjem u suradnji s udrugom OSIT. Grad Bjelovar je osigurao 500 četvornih metara kocki putem javnog poziva za popločavanje da kad osobe s invaliditetom dođu ovdje, da mogu lakše doći do svog konja i odrade terapijsko jahanje. Sven je započeo svoj put prodajom svojih proizvoda, batata i tjestenine, na Sajmu i u Bilogorskoj košari. Nakon toga se proširio na područje cijele Hrvatske. Svoje mjesto u kandidaturi za najboljeg poljoprivrednika zaslužili su vrijednim radom, ali i inovativnim idejama.

– Velika je stvar kada se dvoje poljoprivrednika iz Bjelovara, konkretno Sandra Cerjanec iz Bjelovara i OPG Sven Perec iz Šandrovca sa sjedištem, ali s poslovanjem u Bjelovaru, nađu u konkurenciji za najbolje hrvatske poduzetnike. Tu smo s njima od početka puta i podržavati ćemo njihov rad i dalje – zaključio je dogradonačelnik Brajdić.

NAJVEĆI IZAZOV Gradonačelnik Dario Zurovec sudjelovao je u sve tri zahtjevne utrke u jednom vikendu Tri kategorije Sveta Nedelja bila je domaćin prve Spartan utrke u Hrvatskoj MINISTAR BAČIĆ najavio je da se dogovara dinamika kako bi se tijekom kolovoza ispraznila sva kontejnerska naselja u Sisku, kao što se to radi u Glini i Petrinji Ogromna ulaganja u zdravstveni sustav Sisačko-moslavačke županije Imat ćemo moderan odjel za naše građane. Neće se morati ići u kliniku u Zagreb STOPA otpada upotrijebljenog u korisne svrhe u Hrvatskoj doseže tek 34 posto, dok je u Međimurskoj županiji čak 55 Lani je u Hrvatskoj nastalo 1,844.382 tona komunalnog otpada Od deset najboljih općina i gradova u razvrstavanju, devet ih je iz Međimurja