Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 31 pregleda
Omiljena zabava Porečana

Boćarska igrališta sada u novom ruhu

Uređena boćarska igrališta u Poreču
1/4
Foto: Grad Poreč
Manji i veći radovi u proteklom su razdoblju izvršeni na porečkim boćarskim igralištima, kako bi uvjeti za igru ali i druženje građana bili što bolji

Tako je u Novom naselju, na boćarskoj kućici, saniran ravni krov s jednim slojem hidroizolacije, uklonjena je oštećena i poderana tenda na terasi, te je postavljen pokrov od profiliranog i pocinčanog bojanog lima.

Uz to, unutarnji i vanjski zidovi boćarske kućice su ofarbani. S boćarskog igrališta u Novom naselju uklonjene su plastične stolice na metalnim konstrukcijama gledališta, a na postojeću konstrukciju postavljena su sjedišta klupa širine 30 cm i debljine 4 cm od lamelirane hrastovine.

U Špadićima je, pored boćarskog igrališta, izrađena metalna krovna konstrukcija koja je postavljena na ravnu krovnu konstrukciju kućice, a izrađeni su i postavljeni žljebovi i vertikale za odvod oborinskih voda, dok je ogradni zid terena boćarskog igrališta ofarban.

Nestabilna konstrukcija nadstrešnice na boćarskom igralištu u Montižani, u sklopu nedavnih radova, uklonjena je, te je postavljena nova od armiranobetonskih stupova i greda, krovne konstrukcije od drvenih greda, oplata od brodskog poda, pokrova od kanalice, pocinčanih žljebova i vertikala te pofarbana akrilnim bojama.

Izvođač radova je Grip Juričić d.o.o., a sredstva su osigurana u Proračunu Grada Poreča za 20017. godinu, priopćili su iz gradske uprave.