Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
OBNOVA SUSTAVA TOPLINSKE ENERGIJE

Bolje i kvalitetnije grijanje

Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Ovim projektom uspostavit će se cjelovit sustav plinskoga grijanja

Grad Vinkovci bi u dogledno vrijeme trebao dobiti suvremen i učinkovit sustav grijanja. Radi se o jednom od kapitalnih projekata Grada koji će biti provedeni sredstvima EU. U izradi je projektno-tehnička dokumentacija, a u okviru projekta Slavonija, Baranja i Srijem za realizaciju je osigurano 36 milijuna kuna.

Ilustracija Grad Vinkovci u vrhu među hrvatskim gradovima po izdvajanju za učenike Za pomoć roditeljima vinkovačkih školaraca Grad izdvojio 1,9 milijuna kuna u 2020. godini

Inače, u Vinkovcima su, kada je riječ o gradskom grijanju, trenutačno u pogonu šest kotlovnica od kojih njih pet kao energent koristi zemni plin dok najveća od njih radijatore zagrijava uz pomoć mazuta koji je veliki onečišćivač zraka. Međutim, i kotlovnice na zemni plin već su dotrajale i samim tim neophodno je renoviranje kotlova kao i zamjena toplinske tehnologije efikasnijom i tehnološki naprednijom. Usluge ovog sustava toplinske energije koristi oko 1700 krajnjih kupaca smještenih u stambenim zgradama koji će nakon provedbe imati osiguran suvremen i energetski učinkovit sustav grijanja.

– Ovaj projekt razvoja toplinske infrastrukture s pomoću sustavnih rješenja služi odgovoru na suvremene društvene i infrastrukturne izazove, a djeluje u korist razvoja Vinkovaca i poboljšanja kvalitete života Vinkovčana koji žive na području koje navedene kotlovnice pokrivaju – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

ODRŽANA REKREATIVNA BICIKLIJADA TOUR NATUR Vožnja kroz Vinkovce i okolicu

Ovim projektom uspostavit će se cjelovit sustav plinskoga grijanja kao preduvjet za učinkovit i ekološki prihvatljiv način grijanja, povećanje uštede u konačnoj potrošnji energije, dok će krajnji korisnici toplinskih usluga dobiti ekološki prihvatljiviju uslugu grijanja.