Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
POČELI RADOVI NA GRADNJI PARKIRALIŠTA U SKLOPU PROJEKTA OBNOVE DVORCA ERDÖDY

Bolji pristup dvorcu i još veća sigurnost

Foto: Grad Jastrebarsko
Grad i tvrtka Capital Ing d.o.o. sklopili su ugovor, a radovi bi, kažu, trebali završiti za četiri mjeseca

U sklopu projekta obnove dvorca Erdödy započeli su radovi na gradnji parkirališta uza sam park Erdödy. Tom investicijom bit će uređeno više od 5575 četvornih metara površine s čak 95 parkirališnih mjesta za automobile, od čega pet mjesta za vozila osoba sa smanjenim tjelesnim sposobnostima te tri mjesta za autobuse.

BOLJI UVJETI ZA VJEŽBANJE Još dvije nove svlačionice za sportaše

– Perivoj iz dana u dan posjećuje sve veći broj naših sugrađana i turista. Gradnjom parkirališta osigurat će se adekvatan pristup perivoju i dvorcu, a ujedno povećati sigurnost svih posjetitelja našeg parka, građana koji ovdje žive, ali i djece i profesora Glazbene škole. Radovima na gradnji parkirališta službeno počinju i radovi na projektu obnove našega dvorca. Sretan sam i ponosan jer vidim da nije bio uzaludan trud koji posljednjih desetak godina ulažemo u projekt obnove dvorca. Veselim se danu kada će dvorac zasjati u novom starom ruhu – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Nova ulaganja u razvoj cikloturizma u Jastrebarskom Moderna odmorišta za bicikliste s infopločama, klupama, stalcima...

Podsjetimo, iz Europskog fonda za regionalni razvoj Gradu Jastrebarskom odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 49,503.626,59 kuna za projekt "Obnova i revitalizacija dvorca Erdödy u Jastrebarskom“. U sklopu projekta Grad i tvrtka Capital Ing d.o.o. sklopili su ugovor, a početkom travnja započeli su radovi na pristupnoj infrastrukturi, odnosno parkiralištu, koji će biti završeni u roku od četiri mjeseca.