Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Svečani program u povodu obilježavanja Dana grada Vinkovaca

Bosančić: Ulaganje u našu mladost smatram najvećim i najvažnijim projektima

Gradonačelnik Ivan Bosančić s ovogodišnjim laureatima, dobitnicima Zlatne plakete “Grb grada Vinkovaca”
Foto: Grad Vinkovci
Predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca Mladen Karlić najavio je kako će kao saborski zastupnik dati svoj doprinos i pokušati pomoći gradonačelniku i njegovim suradnicima u rješavanju problema koje bi grad mogao imati u novim projektima.

U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Vinkovaca. U uvjetima epidemije koronavirusa i važećih epidemioloških mjera sve je proteklo uz puno manji broj vijećnika, djelatnika Gradske uprave i gostiju, ali program je i ove godine bio svečan, a sjednica prilika da se istakne ono što je učinjeno u proteklih godinu dana, pišu novosti.hr.

U prvoj fazi unapređuje se infrastruktura RCK-a za inovativne programe obrazovanja Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci razvija Regionalni centar kompetencija

Predstavnik u Saboru

Gradonačelnik Ivan Bosančić naglasio je kako je ostvaren znatan broj projekata, od kojih su neki još u procesu realizacije i prijeći će u sljedeću godinu. Kao najvažnije projekte izdvojio je one usmjerene na odgoj i obrazovanje.

– Puno je toga novoga u Vinkovcima i mislim da se to i vidi na svakom koraku. Na dvije škole radila se energetska obnova, škola u Mirkovcima je napravljena, obnovljeni su vrtići. Dakle, išli smo u smjeru dizanja kompletnog sektora odgoja i obrazovanja, od vrtićkih i školskih objekata do svih onih izdvajanja iz proračuna za naše osnovnoškolce, srednjoškolce i studente. To ulaganje u našu mladost smatram nekako najvećim i najznačajnijim projektima – istaknuo je Bosančić.

Gradonačelnik je spomenuo i brojne projekte u infrastrukturi poput nadvožnjaka i ceste u Borincima, knjižnice, Poduzetničkog inkubatora, aglomeracije, uređenja prometnica i drugih. Svi će ti projekti, uvjeren je, pridonijeti kvaliteti života u gradu. Dodao je kako očekuje nastavak dobre suradnje s hrvatskom Vladom.

Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

Predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca Mladen Karlić najavio je kako će kao saborski zastupnik dati svoj doprinos i pokušati pomoći gradonačelniku i njegovim suradnicima u rješavanju problema koje bi grad mogao imati u novim projektima.

Priznanja zaslužnima

– Naša je želja da grad bude što bogatiji, ljepši i uspješniji, sa što više zajedništva koje će onda donijeti novu snagu, novu energiju i perspektivu za sve one mlade koji nam dolaze – rekao je Karlić.. Na sjednici je govorio i dosadašnji ministar državne imovine Mario Banožić, koji će u novoj Plenkovićevoj Vladi preuzeti dužnost ministra obrane.

– Vidjeli smo posljednjih godina puno investicija ne samo u Vinkovcima nego u cijeloj Vukovarsko-srijemskoj županiji. Razlog je projekt Slavonija, Baranja, Srijem. Ono što je zadaća nove Vlade i za što se zalažu svi članovi je da taj projekt postane operativni program, što pojednostavljeno znači da imamo svoju “kućicu” unutar proračuna Europske unije – istaknuo je Banožić.

Sportske igre mladih Na turniru u Vinkovcima 19 ekipa u 2 kategorije

Proslava Dana grada bila je i prigoda za dodjelu javnih priznanja. Ovogodišnji laureati, dobitnici Zlatne plakete “Grb grada Vinkovaca” su: dr. sc. Anica Bilić za iznimna postignuća na području znanosti i kulture, Miro Kraljević za 25 godina suradnje, nesebičnog zalaganja i promicanja prijateljskih odnosa Širokog Brijega i Vinkovaca, Antun Jelić za izniman doprinos tijekom 36 godina rada u djelatnosti vatrogastva, RK Spačva Vinkovci za 70 godina tradicije rukometnog sporta te doprinos sveukupnom razvoju sporta grada Vinkovaca te dr. sc. Marko Dizdar za izniman doprinos na području znanstvene i kulturne djelatnosti.