Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
NOVO LICE ULICA

Brajdić najavio radove na obnovi ulica u Bjelovaru vrijedne dva milijuna eura

Obnova ulica u Bjelovaru
Foto: Bjelovar
Grad Bjelovar nastavlja obnavljati ulice u bjelovarskom Vinkovićevu naselju, a radove zajednički provode Grad i Vodner usluge

Grad Bjelovar nastavlja obnavljati ulice u bjelovarskom Vinkovićevu naselju. Do sada su obnovljene četiri ulice – Josipa Pupačića, Vladana Desnice, Nikole Šopa i Dragutina Domjanića, a ovih su dana počeli radovi i u Ulici Julija Tomića. U planu je do jeseni ove godine obnoviti i ulice Celestina Medovića, Marina Držića i Franza Prešerna. Nakon toga, do kraja godine na redu je obnova ulica Ljube Babića, Ivana Meštrovića i Joze Kljakovića.

Više o radovima rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić s predstavnikom izvođača radova PZC-a i stanovnicom jedne od obnovljenih ulica Anikom Jolić.

– Ovime najavljujemo investicijski ciklus radova po cijelom Bjelovaru vrijedan 2 milijuna eura do kraja ove godine. To su radovi Grada Bjelovara i Vodnih usluga koje radimo zajednički u koordinaciji, a predstavljamo ih upravo ovdje u Vinkovićevu naselju, koje je veliko naselje. Dakle, više od tri kilometra koje smo prošle godine krenuli uređivati, a danas nastavljamo. Kada su radovi, građani su uvijek nestrpljivi. Svaku kritiku poslušamo jer su kritike dobrodošle i zato smo ovdje da surađujemo s građanima. Ovdje smo zbog građana, dostupni smo od 0 do 24. Slušamo struku i građane i uvijek nastojimo nešto poboljšati ako je to moguće – objasnio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Spomenuti investicijski ciklus vrijedi 2 milijuna eura, a na red za obnovu doći će i Ciglena, ulice Ante Trumbića i Andrije Kačića Miošića, Baranjska ulica, ulice Matije Gupca te Ferde Livadića, Patkovac, gradski Korzo i Ulica Antuna Radića.

– Ovo nisu beznačajni iznosi. Većina se, što se tiče održavanja, financira iz gradskog proračuna i to su vrijedne investicije za sve nas. Dio se financira iz fondova – objašnjava dogradonačelnik Brajdić. 

Premijera predstave Čaruga u novom bjelovarskom kazalištu BJELOVAR Nakon 62 godine Bjelovar dobio predstavu iz vlastite produkcije Potpisani ugovori o financiranju s udrugama dodjela potpora Bjelovarske udruge s Gradom potpisale ugovore vrijedne 325 tisuća eura Veleučilište Bjelovar bjelovar Hrebak najavljuje: Počinje izgradnja studentskog doma