Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
bjelovar

Hrebak najavljuje: Počinje izgradnja studentskog doma

Veleučilište Bjelovar
1/2
Foto: Grad Bjelovar
Gradnja doma trebala bi početi za dva tjedna, a na Veleučilištu u Bjelovaru od jeseni se otvara i Stručni diplomski studij sestrinstva koji će trajati dvije godine

Od jeseni se otvara Stručni diplomski studij sestrinstva na Veleučilištu u Bjelovaru, a za dva tjedna kreće i gradnja studentskog doma, potvrdio je gradonačelnik Dario Hrebak. Zbog velikog interesa koji vlada već godinama, ovo su za sve trenutne, ali i buduće studente iznimno dobre vijesti, kao i za Grad Bjelovar koji Veleučilište drži visoko na ljestvici važnosti.

Dvije sjajne vijesti

– Imamo dvije sjajne vijesti. Prva je sjajna vijest da će studenti nakon inicijalne akreditacije Stručnog diplomskog studija sestrinstva na Veleučilištu u Bjelovaru od jeseni akademske godine 2024./2025. studirati i na Stručnom diplomskom studiju sestrinstva koji će trajati dvije godine. Najveći broj studenata Veleučilišta studira upravo ovaj smjer. Za sestrinstvo postoji veliko zanimanje za nastavak studija nakon dodiplomskog studija. Sada smo prvi put u povijesti ovog Veleučilišta dobili akreditaciju za još dodatne dvije godine studija, što će, vjerujem, povećati broj studenata, proširiti dodatnu kvalitetu te omogućiti studentima u cijeloj Hrvatskoj da dođu i upisuju dodatne dvije godine upravo u Bjelovaru. Mislim da će ovo biti velika i važna stvar upravo za naše Veleučilište – komentirao je gradonačelnik Hrebak.

U akademskoj godini 2023./2024. na studij sestrinstva ukupno je upisano 446 studenata, što je više od polovice onih koji studiraju na Veleučilištu u Bjelovaru. Mehatroniku je, primjerice, upisalo 89 studenata, a Računalstvo 171 student. Od toga prebivalište u Bjelovaru ima njih 60, a iz ostalih mjesta u županiji ih je 51, što pokazuje veliku potrebu za studentskim domom. Upravo zato je gradonačelnik Hrebak potvrdio da gradnja studentskog doma kreće ovih dana.

– Još je jedna odlična vijest da sljedeći tjedan započinju radovi na izgradnji studentskog doma u Bjelovaru. Mislim da je to sjajno. Bjelovarska Hidroregulacija ​dobila je taj posao. Ovo je povijesna odluka za Veleučilište i na tome čestitam. Mislim da je to odlično za Bjelovar i daljnji razvoj visokog obrazovanja na području grada – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Kvalitetan program

Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić istaknula je da su studenti sestrinstva svih ovih godina iskazivali interes za diplomskim studijem.

– Dobili smo pozitivno mišljenje stručnog povjerenstva za inicijalnu akreditaciju za otvaranje Diplomskog studija sestrinstva te je naš program proglašen vrlo kvalitetnim. To znači da ćemo najesen poželjeti dobrodošlicu našim novim studentima i da smo našim preddiplomskim studentima sestrinstva, od kojih je sada više od tisuću završilo preddiplomski program, konačno omogućili nastavak studiranja u našoj ustanovi, a za što su oni svih ovih godina iskazivali veliki interes. Želim zahvaliti ekipi Veleučilišta u Bjelovaru što je uložen golem trud da bi se ovako nešto realiziralo, kao i gradonačelniku koji nas podržava sve ovo vrijeme – pojašnjava Zrinka Puharić. 

Potpisani ugovori o financiranju s udrugama dodjela potpora Bjelovarske udruge s Gradom potpisale ugovore vrijedne 325 tisuća eura Premijera predstave Čaruga u novom bjelovarskom kazalištu BJELOVAR Nakon 62 godine Bjelovar dobio predstavu iz vlastite produkcije storyeditor/2024-05-17/bjelovar_b_fasade_fo.jpg Nastavlja se sufinanciranje sanacije i obnove pročelja i krovova Za obnovu zastarjelih fasada Grad osigurao 300 tisuća eura