Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec 83 pregleda
Čakovec

Branitelji uništavali ambroziju: Ovo nam je oblik terapije

Branitelji uništavaju ambroziju
Foto: Grad Čakovec
Grad Čakovec je osigurao gorivo, radni materijal i okrjepu za desetak branitelja

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a uključila se u akciju uništavanja ambrozije u Čakovcu. Očistili su površine uz korito potoka Trnave, od Buzovca do nadvožnjaka u Kalničkoj ulici. Grad Čakovec je osigurao gorivo, radni materijal i okrjepu za desetak branitelja koje je obišao zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović.

- Ta je biljka jedan od najjačih alergena, a na pelud je svake godine alergično sve više ljudi - rekao je Z. Vidović. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Božidar Balog napomenuo je da se uvijek rado odazivaju na pozive Grada Čakovca, a to im je i svojevrsna terapija.

Osim na uklanjanju ambrozije, surađuju i u proljetnoj akciji Zelena čistka. Građani su prema Odluci o uređenju i održavanju naselja obvezni održavati poljoprivredne površine, livade, travnjake i neizgrađena građevinska zemljišta, a za nepridržavanje su propisane kazne od 500 do 10.000 kuna za pravne osobe, te od 300 do 2000 kuna za fizičke osobe. Grad Čakovec dosad nije išao s represivnim mjerama, već je samo slao upozorenja i opomene.