Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Partneri u kandidaturi

Čakovec podržava Lendavu kao europsku prijestolnicu kulture

Stari grad Čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Prijava za kandidaturu obuhvaća i partnere iz Hrvatske, Austrije i Mađarske, a cilj je, kažu u Gradu Čakovcu, to područje predstaviti kao jedinstveni kulturni prostor unatoč svim različitostima, državnim granicama te narodima koji ovdje žive

Grad Čakovec podržava kandidaturu Lendave za Europsku prijestolnicu kulture 2025. godine. U tom je slovenskom gradiću održana prva međunarodna stručna konferencija o izazovima i mogućnosti u kulturnom turizmu. Prijava za kandidaturu obuhvaća i partnere iz Hrvatske, Austrije i Mađarske, a cilj je, kažu u Gradu Čakovcu, to područje predstaviti kao jedinstveni kulturni prostor unatoč svim različitostima, državnim granicama te narodima koji ovdje žive.

- Danas je Europa pred svojevrsnom prekretnicom i projekti poput ovog pokazuju da je EU prije svega zajednički okvir za povezivanje različitih država i naroda. Stoga smatram da ova kandidatura ima realne šanse za uspjeh - rekao je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, zadovoljan time što je Lendava odabrala Čakovec za partnera.