Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Grad Pula održao prijam i pohvalio članice Odbojkaškog kluba Pula i njihova trenera

Carla Stošić i Tina Buršić nastupale na U-16 Europskom prvenstvu

1/2
Foto: Grad Pula
Mlade Puljanke bile su dio reprezentacije i tako su promovirale svoj grad i Hrvatsku

U Komunalnoj palači u Puli održan je prijam za predstavnike Odbojkaškog kluba Pula, odbojkašice Carlu Stošić i Tinu Buršić te njihova trenera Gorana Jovanovića. Time im je Grad Pula htio zahvaliti na trudu, radu i uspješnom nastupu na U-16 Europskom 
prvenstvu. Mlade Puljanke bile su dio reprezentacije i tako su promovirale svoj grad i Hrvatsku.

Čestitke na uspjehu

– Čestitam vama i vašem treneru na uspjehu. Zaista je lijepo da ovako mlade djevojke imaju sportski duh i želju za natjecanjem. Želim vam da i ubuduće ostvarujete dobre rezultate, da budete još bolje i svojim primjerom motivirate buduće generacije na bavljenje sportom – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Carla Stošić i Tina Buršić izrazile su zadovoljstvo postignutim rezultatima, rekavši da su neizmjerno sretne i nadasve zahvalne te 
da su i same pomalo iznenađene postignutim.

Trener Goran Jovanović istaknuo je kako su mlade odbojkašice prvenstveno svojim kvalitetnim radom i trudom izborile ulazak u reprezentaciju.

Foto: Grad Pula

– S obzirom na pandemijske uvjete treniranja, veoma je teško uvesti i zadržati natjecateljski ritam  na željenoj razini. Mi smo trenirali kontinuirano koliko je bilo moguće, izostale su prijateljske utakmice i liga, ali trenerski dio odrađen je vrhunski, a djevojke su svojom upornošću i radom ušle u prvu šestorku i to je odličan uspjeh – rekao je Jovanović.

Daljnji uspjesi

Carla Stošić i Tina Buršić nedavno su se vratile iz Slovačke s Europskog odbojkaškog prvenstva (kategorija do 16 godina) gdje su nastupile u prvoj postavi reprezentacije Hrvatske i igrale na pozicijama dijagonale i libera. Odbojkaški klub Pula posebno je ponosan na ovaj uspjeh mladih igračica jer riječ je o prvom reprezentativnom nastupu članica nakon mnogo godina.

Glavni trener Goran Jovanović je od dolaska u klub prije godinu dana najzaslužniji za ovakav kvalitetni pomak u igrama svojih članica. Hrvatska kadetska odbojkaška reprezentacija, u čijem su sastavu bile i Puljanke Stošić i Buršić, zaključila je na devetom mjestu svoj nastup na U-16 Europskom prvenstvu koje se igralo u Mađarskoj i Slovačkoj. Pred ovom je generacijom mladih odbojkašica još puno uspjeha i nagrada u radu, sudeći po kvaliteti igre koju pokazuju na natjecanjima.