Izbornik
Naslovnica Gradovi
Manifestacija će trajati četiri dana

Carska povorka i veliki Carski bal na 27. Terezijani

U PLANU je i poznata Carska povorka, ali i veliki Carski bal
1/3
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Očekuje se više od 40 događanja svaki dan, a manifestacija traje od 15. do 18. lipnja

Let 3, Severina, Škoro, klapa Intrade, Silente, Picksiebneri, neki su od izvođača na najvećoj gradskoj manifestaciji, Terezijani, koja će se ove godine održati od 15. do 18. lipnja, najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak i Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu (CUK) Bjelovar, koji je i ovogodišnji organizator. Riječ je o 27. izdanju te manifestacije koja će ponovno ponuditi mnoga kulturna kreativna i edukativna događanja, gastronomska iznenađenja, a organizirani su i brojni zabavni sadržaji za sve naraštaje tijekom četiri dana.

Ulični performansi
Ovogodišnju Terezijanu otvara ABBA koncert u izvedbi BIG Benda, uz poznate vokaliste Vandu Vinter, Renatu Sabljak i Damira Kedžu. Očekuje se više od 40 događanja svaki dan. Među ostalim, na repertoaru je više od deset koncerata, a među izvođačima će uz već spomenute biti i tribute bandovi Dino Dvornik i Ekatarina Velika. Također, građani će i ovaj put uživati i mnogim uličnim performansima od hodača na štulama, živih kipova, žonglera do uličnih bendova. U planu je i poznata Carska povorka, ali i veliki Carski bal koji će biti pravi spektakl u kojemu će sudjelovati i građani, najavila je Ivana Hrpalo te dodala da su u planu i iznenađenja o kojima još pregovaraju.

Sve će, kao i uvijek, biti popraćeno brojnim izlagačima i ugostiteljima. Cijeli program Terezijane uskoro će biti objavljen na službenim internetskim stranicama CUK-a, a potom i Grada Bjelovara. Suorganizator manifestacije je Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar, a Grad Bjelovar je glavni pokrovitelj. Pokroviteljstvo je prihvatio i Hrvatski sabor te Ministarstvo turizma i sporta.

– Terezijana je nama svima jako, jako važna. Razlog zašto sam donio odluku da ove godine CUK organizira Terezijanu je da je ona doživjela svoj određeni maksimum, došla je do dobre, uspješne razine i to moramo podići u jednom sasvim drugom organizacijskom smislu i smjeru. Nema tog pojedinca koji može biti jači od Terezijane, počevši od mene samoga. Teško je donositi odluke svakoga dana, teško je donositi teške odluke, ja sam svjestan da je ta odluka nekoga možda i povrijedila, ali jednostavno to je tako. Ako ste gradonačelnik, ako ste odgovorni, onda morate donositi i teške odluke – rekao je Hrebak, zahvalivši svima koji su radili Terezijanu do sada, naglasivši kako se ovdje ne radi o interesima pojedinaca nego građana.

Komunikacijske barijere
CUK je gradska ustanova i ima puno veći broj zaposlenih nego Turistička zajednica, a došlo je i do određenih komunikacijskih barijera između Turističke zajednice i Gradske uprave, to je stara priča koja datira još od organizacije samog Adventa koji nije baš dobro prošao upravo zbog toga. Nema tu puno mudrovanja – kazao je gradonačelnik.

Dan Čakovca Šest dana slavlja s 50-ak manifestacija - koncerti, utrke, mjuzikl, biciklijada... Bazeni su, kao i cijeli kompleks, obnovljeni 2017. i 2018. godine te su opremljeni najmodernijim sustavom filtriranja i održavanja kvalitete vode, što u svakom trenutku osigurava vrhunsku kvalitetu na kupalištu Dvorana, fitness i umjetna trava razvit će naš turizam U središnjem dijelu privremenog azila biti smješteno pet modularnih objekata za osoblje i administraciju, ured, ambulantu, prijem, pregled i njegu životinja, skladište hrane, pranje posuđa i rublja te kontejner za smještaj elektroopreme Montažni objekt U privremenom azilu bit će smješteno 60 životinja