Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Ukupna vrijednost projekta je 7,3 milijuna eura

Centar za starije čekamo 30 godina, ovo je za povijest

U Zagrebu je potpisan ugovor za gradnju Centra za starije osobe koji je između 18 prispjelih prijava ocijenjen kao najbolji
Foto: Našice
Gradnja počinje uskoro, a projekt bi trebao biti gotov u 2026. godini

Ovih je dana u Zagrebu potpisan ugovor za gradnju Centra za starije osobe u Našicama, koji je između 18 prispjelih prijava ocijenjen kao najbolji.

Ukupna vrijednost projekta je 7,3 milijuna eura dok će iznos sufinanciranja EU iznositi oko 6,1 milijun eura. Projekt je prijavljen i realizirat će se u suradnji Osječko-baranjske županije i Grada Našica, a gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je ovo kao povijesni trenutak za Grad Našice.

– Centar za starije osobe u Našicama čeka se više od 30 godina i zato je ovo povijesni trenutak za naš grad i mještane. Radi se o 4000 kvadrata, objekt će imati 127 smještajnih kreveta, a ondje će moći biti smještene polupokretne i nepokretne osobe. Projektom će se osigurati i poludnevni i cjelodnevni boravak, te pomoć u kući, poput projekta Zaželi, koji osobno smatram jednim od najkvalitetnijih projekata EU.

Prilika je ovo da zahvalimo premijeru Andreju Plenkoviću, ministru Marinu Piletiću, a posebne pohvale idu našem županu i prijatelju Grada Našica koji nas je prije samo 10 mjeseci nazvao i rekao da idemo u taj projekt u suradnji s Osječko-baranjskom županijom.
Tada je to meni izgledalo kao san, ali evo nakon tri mjeseca mukotrpnog rada, nominirali smo projekt i ostvarili financiranje. Gradnja počinje uskoro, a projekt bi trebao biti gotov u 2026. godini. Centar za starije osobe nalazit će se u Ulici Đure Đakovića blizu Opće županijske bolnice Našice i samog centra grada – rekao je gradonačelnik.

Nakon vježbe zaključeno je da su sve žurne službe s područja Grada Našica odlično obavile posao te da su sve zadaće uspješno izvršene Našice Elementarne nepogode se događaju pa su nam potrebne ovakve vježbe Ovako u fokus stavljamo naše sugrađane starije dobi o kojima moramo posebno voditi računa, rekao je premijer Zagrebačka županija U budućem centru za starije osobe smještaj za 102 korisnika IZGRADNJOM budućeg Centra Dubrovnik će dobiti dodatnih 275 mjesta za smještaj sugrađana treće životne dobi Županija i Grad Dubrovnik partneri u projektu Bespovratnih 6 milijuna eura za Centar za starije osobe