Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Našice

Centrom industrijske zone – prostori za mikro, male i srednje poduzetnike

Realizacijom projekta dobit će se dvije zgrade po 1000 kvadrata, jedna uredskog tipa, a druga proizvodnog. Završetak radova predviđen je za 31. srpnja iduće godine
Foto: Našice
Realizacijom projekta dobit će se dvije zgrade po 1000 kvadrata, jedna uredskog tipa, a druga proizvodnog. Završetak radova predviđen je za 31. srpnja iduće godine

Centar industrijske zone u Našicama kapitalni je projekt koji se očekuje već neko vrijeme, a ovih je dana početak građevinskih radova, čiji je završetak predviđen je za 31. srpnja iduće godine, posjetio gradonačelnik Krešimir Kašuba i voditelj Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božo Papac.

Njih su na gradilištu dočekali predstavnici izvođača tvrtke Elektro-Lovošević d.o.o. te iz nadzora Dalibor Štaba, dip.ing.građ., koji su ih uveli u stanje radova.

Rješavanje papirologije

– Ova kapitalna investicija od izuzetne je važnosti za Grad Našice i naše građane, a posebno mlade poduzetnike. Oni u budućnosti ovdje trebaju započeti svoj posao s početnom pozicijom koja će im omogućiti minimalne troškove smještaja i rada. Prije dvije godine započeli smo s dokumentacijom za ovaj projekt, a prošle godine baš u ovo vrijeme osigurali smo 50 posto sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, zbog čega svakako zahvaljujem Vladi RH. Dio sredstava osigurali smo i od Osječko-baranjske županije pa zahvale idu i županu Ivanu Anušiću. Radi se o projektu ukupne vrijednosti 1,450.000,00 eura – rekao je gradonačelnik i istaknuo da je cilj izgradnje ovog Centra zadovoljavanje visokog standarda Industrijske zone u Našicama.

Inače, Centrom industrijske zone osigurat će se poslovni prostori za mikro, male i srednje poduzetnike po povoljnijim uvjetima unajmljivanja od tržišnih uz osiguravanje ostalih usluga administrativne, savjetodavne, tehničke i druge pomoći. Realizacijom projekta dobit će se dvije zgrade po 1000 kvadrata, jedna uredskog tipa, a druga proizvodnog.

Ovom prilikom gradonačelnik je istaknuo da Industrijska zona ima 65 ha te da pripada u srednje velike zone u RH. Funkcionalni dio prostire se na 54 hektara, a izgrađeno i spremno za uporabu je 45 ha. Za preostalih 10 ha Industrijske zone trenutačno se rješavaju imovinskopravni odnosi te će nakon toga ona biti 100 posto u funkciji.

Dio demografske politike

Na sadašnjih 45 hektara djeluje 20-ak privrednih subjekata koji zapošljavaju 400 zaposlenika, a očekuje se izgradnja i 12 novih privrednih subjekata pa će broj aktivnih prijeći 30.

– Mogu sa zadovoljstvom reći da Industrijska zona započinje živjeti onako kako smo to predvidjeli još prije 20 godina s ciljem da napravimo jednu sinergiju između našeg najvećeg privrednika Nexe d.d. i svih mikro, malih i srednjih poduzetnika koji čine zonu – rekao je gradonačelnik. Projekt je, kazali su ranije iz Grada, dio demografske politike koju provodi RH, a na ovaj se način prenosi i na Grad Našice, gdje se omogućavaju povoljniji uvjeti za razvoj i rad mladih.

Temelji dvorca datiraju iz 1811. godine što dovoljno govori o značaju obnove ove građevine Pročelje već mami poglede Radovi na Velikom dvorcu Pejačević privode se kraju Svake godine okupe stotine sudionika i više tisuća posjetitelja u prelijepom Perivoju Pejačević 23. Dani slavonske šume Stotine sudionika i tisuće posjetitelja u prelijepom Perivoju Pejačević mali grad velikog srca NAŠICE Na manifestaciji Mali grad velikog srca publiku zabavljao Boris Novković