Izbornik
Naslovnica Gradovi
Pročelje već mami poglede

Radovi na Velikom dvorcu Pejačević privode se kraju

Temelji dvorca datiraju iz 1811. godine što dovoljno govori o značaju obnove ove građevine
Foto: Grad Našice

Dvorac Pejačević koji se nalazi u središtu Našica, smješten u gradskom parku zajedno s manjim dvorcem i gospodarskim objektima, prolazi kroz povijesnu rekonstrukciju. Temelji dvorca datiraju iz 1811. godine što dovoljno govori o značaju obnove ove građevine. Radove je posjetilo izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom zajedno s izvođačima i nadzornim inženjerima. Obišli su prostore Velikog dvorca, Dvorca Pejačević, nekadašnjeg doma Zavičajnog muzeja Našice, Gradske knjižnice Našice te HKD Lisinski i Gradske glazbe Našice koji se obnavlja od temelja do krova, pa će nakon puno godina biti u funkciji svih pet njegovih etaža.

U redovnom obilasku i razmjeni informacija s terena sudjelovali su, među ostalim, ispred Grada Našica pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, voditelj Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božo Papac, viši stručni suradnik za investicije Danijel Stošić i drugi. Radovi na rekonstrukciji dvorca sada se nalaze u završnoj fazi izvođenja, tako je uređena većina podova, stropova, postavljena su rasvjetna tijela i sustavi za grijanje i hlađenje, a pročelje glavnog simbola grada Našica već sada mami poglede. U njega se nakon završetka radova vraća Zavičajni muzej Našice s potpuno novom muzejskom koncepcijom na još većem izložbenom prostoru, te ponosni nositelji našičke kulture i baštine HKD Lisinski i Gradska glazba Našice.

SUDIONICI stižu iz Europe, Egipta i Kanade, a posjetitelji će moći vidjeti i izloženi bolid Formule 1 tima HAAS Formula Student Alpe Adria Poligon Mičevec domaćin je šestodnevnom spektaklu, a sudjeluje 50 bolida HRVATSKE ŽUPANIJE povezane su prijateljstvom, uspomenama, ali i nečim puno dubljim i jačim, a to je ljubav prema domovini, istaknuo je župan Marušić na obilježavanju obljetnice Obrana hrvatskog naroda u Bosanskoj Posavini "Oni su snivali slobodnu Hrvatsku, a mi i naša djeca živimo taj san" Naši izleti ciljano su osmišljeni kako bi dodatno na terenu djeca isprobala u stvarnom životu sve što u vrtiću nauče, kazala je ravnateljica DV "Pčelica" Čazma, Martina Kovač Od prošle godine nose srebrni status Naši mališani odvajaju otpad, ne bacaju hranu, recikliraju