Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
radovi

Cesta Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje uredno se izvodi

1/8
Foto: Grad Dubrovnik
Cestovna investicija vrijedna je nešto više od 32 milijuna kuna, a glavni cilj jest omogućiti preduvjete za stvaranje nove stambene zone na Pobrežju te, istovremeno, napraviti dvotračnu cestu do Gornjih sela

I u uvjetima poslovanja u trenutačnoj kriznoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, odvijaju se neometano, sukladno ugovorenoj i utvrđenoj dinamici, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Virtualno razgledavanje 3D šetnja pročistačem pitke vode u Komolcu

Gradnja ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do ceste za Osojnik jedna je od kapitalnih investicija gradske uprave koje su u tijeku, odnosno koje su prethodno ugovorene s osiguranim sredstvima te iz tih razloga njihovo izvođenje nije upitno.

Nova cesta, podsjetimo, izvodi se od postojeće državne ceste D8 u neposrednoj blizini Mosta do postojeće ceste koja je ranije bila kategorizirana kao županijska cesta Ž6235, a do kraja projektiranog zahvata rekonstruira se postojeća prometnica.

Cestovna investicija vrijedna je nešto više od 32 milijuna kuna, a glavni cilj jest omogućiti preduvjete za stvaranje nove stambene zone na Pobrežju te, istovremeno, napraviti dvotračnu cestu do Gornjih sela, a preduvjet za to je upravo ova cesta.

nema više prepreka za uporabnu dozvolu Ishođena dokumentacija za Ilijinu glavicu

Povezivanje grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima uključuje i gospodarski razvoj tog područja. Na području Pobrežja planirano je i uređenje Park 'n' Ride parkirališta, prvog takvog u Dubrovniku.