Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Ronilački klub AdriatiCro

Civilnoj zaštiti pokazali kako pretraživati dna jezera i rijeka, spašavati unesrećene i podizati terete iz dubina

Ronilački klub AdriatiCro
Foto: Sveta Nedelja
Ukupna vrijednost projekta je 475.458 kuna, a iznos EU potpore iz Europskog socijalnog fonda je 85% posto

Ronilački klub AdriatiCro Zagreb u sklopu projekta Zaštita i sigurnost, a u suradnji s Gradom Sveta Nedelja, 24. svibnja održao je završnu konferenciju projekta Zaštita i sigurnost u prostorima turističko-informativnog centra u Svetoj Nedelji. Dario Duić kao voditelj koordinatora volonterskih timova i predsjednik kluba ukratko je svim uzvanicima predstavio motive za početak projekta i izvršene ciljeve Ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb kao i djelovanje i postojanje kluba rekavši i zašto smatra da je RK AdriatiCro idealan za ovaj projekt. Armando Suša kao voditelj projekta predstavio je aktivnosti projekta, njihovu razradu te kronološki po aktivnostima kako je i što odrađeno.

– U ovih 18 mjeseci koliko je trajao projekt odrađeno je jako puno aktivnosti te su ljudski potencijali stožera civilne zaštite grada Svete Nedelje svakako bogatiji za iskustvo i stečeno znanje koje su dobili, poput edukacija pretraživanja dna jezera i rijeka te spašavanja unesrećenih, podvodne orijentacije te podizanja tereta s dubina – naglasio je Ivan Štimac, zapovjednik VGZ-a Sveta Nedelja. Ukupna vrijednost projekta je 475.458 kuna, a iznos EU potpore iz Europskog socijalnog fonda je 85% posto. Preostalih 15 posto sredstava osigurano je iz proračuna Republike Hrvatske. 

Prljavo kazalište SVETA NEDELJA Besplatni ćevapi i koncert prljavaca u povodu Dana grada Grad Sveta Nedelja Bliže se Dani Grada Svetonedeljska roštiljada 3. lipnja na jezeru Kipišće USPJEŠNA REANIMACIJA Naši hrabri vatrogasci još jednom spasili ljudski život